L’equip de govern considera que Elx compta amb una candidatura sèria per a aconseguir la capitalitat verda el 2030

L’equip de govern considera que Elx compta amb una candidatura sèria per a aconseguir la capitalitat verda el 2030

L’alcalde i Mireia Mollà valoren molt positivament la jornada de treball mantinguda a Vitòria per a avançar en la proposta que es presentarà a la Comissió Europea

L’alcalde d’Elx, Carlos González, i la regidora de Relacions Institucionals, Mireia Mollà, han presentat les conclusions després de la jornada de treball mantinguda ahir a Vitòria, vinculada a la candidatura d’Elx a la capitalitat verda europea el 2030.

Cal recordar que el premi Capital Verda Europea és un guardó instituït i gestionat per la Comissió Europea per a reconéixer les ciutats que millor s’ocupen del medi ambient i de l’entorn vital dels seus habitants. La ciutat de Vitòria va obtenir aquest reconeixement el 2012. Allí es van entrevistar amb la regidora d’Urbanisme, Itziar Gonzalo de Zuazo, amb el regidor de Medi ambient, Iñaki Prusilla, i amb el cap d’àrea d’Informació i Innovació per a la Sostenibilitat, Juan Carlos Escudero. A més, van realitzar una visita als aiguamolls de Salburua i el seu centre d’interpretació i també van conéixer l’anell verd de Vitòria.

“Va ser una jornada de treball intensa i fructífera de cara a impulsar i construir la candidatura verda europea per a 2030”, ha indicat l’alcalde que “la conclusió d’aquesta trobada és que Elx té una estratègia seriosa per a formar una candidatura sòlida de cara a 2030”.

Tal com ha indicat l’alcalde, “els tècnics de Vitòria han valorat molt positivament alguns aspectes importants en la nostra estratègia. Primer, tenim una visió a llarg termini, plantegem una transformació gens precipitada. En segon terme, la nostra iniciativa comporta posar en marxa una transformació que porta darrere un model de ciutat basat en la sostenibilitat tant ambiental com social. En tercer lloc, aquest model comporta un plantejament integral i transversal i aborda aspectes per a transformar Elx en un lloc millor per a viure i per a treballar, que és un dels objectius de la Comissió Europea”.

González ha indicat que la proposta d’Elx gira entorn d'”el nostre ric patrimoni natural (El Fondo, El Clot, el Pantà, el litoral…) però també entorn d’aspectes que tenen a veure amb la qualitat de vida en la ciutat. I com a element distintiu i enfortidor de la nostra candidatura està el nostre Palmerar i la seua gestió”.

I tot això ha d’anar acompanyat pel consens polític i per la implicació de la ciutadania en aquest model de ciutat sostenible.

Per la seua banda, Mireia Mollà ha destacat que “tornem de Vitòria il·lusionades i il·lusionats perquè entenem que l’aspiració, l’objectiu estratègic que Elx aconseguisca la Capitalitat Verda 2030 és possible”. “Des de Vitòria ens han traslladat que un aspecte molt positiu és que Elx plantege la seua proposta com una motivació. L’objectiu d’aconseguir la capitalitat verda és el que ha construït una estratègia de ciutat que conjumine forces socials i econòmiques per a construir una ciutat molt més sostenible”.

“A més, tornem il·lusionats per un altre factor que serà clau i és que Vitòria és l’únic municipi d’Espanya que ha aconseguit aquest reconeixement. Un municipi del sud d’Europa, però amb unes característiques diferents a Elx, que és l’altra cara de la mateixa moneda del Sud d’Europa. A Vitòria hi ha aigua i una massa forestal molt preuada, valors mediambientals difícils d’aconseguir en la nostra zona. Que siguem capaços de construir en un lloc, amb aquestes circumstàncies adverses, un oasi en el sud de Mediterrani és una cosa que hem de posar en valor en aquesta candidatura”, ha apuntat Mollà.

Compartir: