Els grups polítics acorden treballar amb comerciants, veïns i placers per a consensuar la conversió com a zona de vianants del centre històric

Els grups polítics acorden treballar amb comerciants, veïns i placers per a consensuar la conversió com a zona de vianants del centre històric

L’alcalde d’Elx convoca els portaveus per a reprendre el projecte de conversió com a zona de vianants de la Corredora i definir el futur del Mercat Central

El pròxim dimarts, dia 15, se celebrarà una reunió en l’Ajuntament a partir de les huit de la vesprada

“Hem mantingut una reunió de tots els grups polítics municipals intentant portar a terme l’acord aconseguit en el ple del passat dimecres en el qual es va plantejar l’interés de tots els grups de reprendre el projecte de conversió en zona de vianants de la Corredora des d’una perspectiva de consens. Per a això, hem posat sobre la taula una visió que podria ser el denominador comú sobre com avançar per a reprendre el projecte”, va assenyalar l’alcalde d’Elx, Carlos González, en finalitzar la junta de portaveus que havia convocat per a última hora del matí.

“Hem parlat de l’interés de tots a impulsar un projecte que represente una visió integral de la conversió en zona de vianants del centre històric i comercial i que al mateix temps porte aparellada la necessitat d’aclarir el futur del Mercat Central. Per tant, hui hem aconseguit un acord que significa començar a treballar amb els comerciants, amb els placers i amb les associacions de veïns per a, entre tots, construir un projecte integral de conversió en zona de vianants del centre històric que permeta d’una banda conjugar el consens amb la necessitat, que tots reconeixem com a imperiosa, d’aclarir el futur del Mercat Central”, va afegir González.

“És un pas molt positiu que ens hàgem assegut i posat d’acord a convocar a veïns, placers i comerciants i traslladar-los una visió del centre històric i comercial que passa per una conversió en zona de vianants integral i per donar resposta a la millora de les zones modificades per a vianants actuant en el mobiliari o la il·luminació”, va precisar l’alcalde.

“Hem aconseguit l’acord de reunir-nos el dimarts que ve, 15, a les 20.00 hores en l’Ajuntament amb l’Associació de Comerciants del Centre Històric, amb NACE, veïns del carrer Àngel i del Raval i la Federació d’Associacions de Veïns per a posar sobre la taula aquest denominador comú de centre històric i comercial”, va manifestar González.

Un projecte molt potent i positiu
Per la seua banda, la portaveu de Compromís, partit que amb el PSOE i el Partit d’Elx forma el Govern Municipal, va qualificar de positiva la reunió “en el moment en què acordem en el ple fer una reflexió en tres mesos sobre el projecte de conversió en zona de vianants de la Corredora i poder arribar a acords molt més amplis, no solament pels grups polítics sinó amb col·lectius socials, comercials i en la zona que pot veure’s afectada”.

“S’han posat sobre la taula projectes a tenir en compte com un més ambiciós de conversió en zona de vianants o alternatives de mobilitat. Els partits del Govern hem estat d’acord a plantejar una primera reunió per a parlar amb comerciants i veïns i tenir una idea més global del projecte de conversió en zona de vianants de la Corredora, que acabarà sent molt potent i molt positiu per als interessos del conjunt de la ciutat i dels comerços del centre”, va explicar Mollà.

“Sobre el Mercat Central, la portaveu de Compromís va indicar que és bastant definitiu que ICOMOS haja dit i reiterat que l’aparcament és completament incompatible amb la declaració de Patrimoni de la Humanitat del Misteri, en totes les seues vies, és a dir, no hi ha replantejament a l’aparcament que poguera tenir un informe favorable d’ICOMOS, amb la qual cosa crec que hem de ser suficientment valents tots per a plantejar un altre projecte que faça compatibles tots els interessos que ens hi ocupen, sobretot, els públics”.

Compartir: