Una exposició repassa els 40 anys de l’Associació d’Industrials del Calçat d’Elx

Una exposició repassa els 40 anys de l’Associació d’Industrials del Calçat d’Elx

La mostra s’inaugura a les sis i mitja, dijous, en la Llotja Medieval de la plaça de Baix i estarà oberta fins al proper 30 de juny

 

La Llotja Medieval de la plaça de Baix acull una exposició sobre els 40 anys de l’Associació d’Industrials del Calçat d’Elx (AICE) que estarà oberta fins al pròxim 30 de juny.

La mostra consta d’una primera part que fa un recorregut per la història del calçat d’Elx, des dels seus orígens fins a la creació de les primeres fàbriques, i una segona que realitza un recorregut per la trajectòria de l’associació, la seua història i les fites que l’han marcat.

El president d’AICEGregorio Tomás; el comissari de l’exposició, Rafael Bernabéu; el regidor de Promoció Econòmica, Héctor Díez; la regidora de Cultura, Patrícia Macià; i la presidenta executiva de l’Associació Valenciana d’Empresaris del Calçat (AVECAL), entre altres persones, han presentat la mostra als mitjans de comunicació.

“Volem celebrar els quaranta anys de l’Associació de Fabricants de Calçat d’Elx fent valdre la presència del calçat a la nostra ciutat i crec que en aquesta ocasió ho hem aconseguit”, va indicar Gregorío Tomás, qui va agrair la col·laboració de l’Ajuntament per realitzar la mostra.

Per la seua banda, Rafael Bernabéu va destacar que l’exposició és “nostàlgia del que tenim. El calçat és motor de l’economia, és la continuació de l’espardenya, no és un invent nou. L’empresa no és l’empresari, és una confluència d’idees, de capitals, de treball i està concebuda per crear riquesa no per enriquir-se”.

Héctor Díez va indicar que “més que veure ací una exposició sobre calçat estic veient la memòria col·lectiva d’un poble. Moltíssimes persones a Elx hem nascut als peus d’una màquina de cosir o corrent per la planta baixa d’una fàbrica en Carrús o en el Pla. Aquesta exposició ens portarà a tots milers de records. I per descomptat presenta també el canvi vertiginós que va experimentar Elx amb una palanca que es diu calçat”.

La direcció del projecte ha estat duta a terme per Grup Antón Comunicació. L’horari de visites és de dimarts a dissabte, de 10.00 a 14.00 hores i de 15.00 a 18.00 hores. Els diumenges, de 10.00 a 14.00 hores. Els dilluns està tancat.

Compartir: