Zenit, la realitat a la seua mesura, i l’OSCE en el Gran Teatre d’Elx aquest cap de setmana

Zenit, la realitat a la seua mesura, i l’OSCE en el Gran Teatre d’Elx aquest cap de setmana

Zenit ofereix un punt de vista satíric d’una maquinària que es va posar en marxa per uns motius nobles i ha sigut desvirtuada per la bogeria consumista

Aquesta setmana Elx Cultura porta música clàssica i teatre per al públic adult i infantil en el Gran Teatre, La Llotja i altres ubicacions de la ciutat, l’Alternactiu en L’Escorxador, cinema, literatura, exposicions i la programació especial amb motiu del Dia Internacional dels Museus.

El Gran Teatre compta aquesta setmana amb l’obra Zenit, la realitat a la seua mesura el divendres, a les 21.00 hores, una crítica als mitjans de comunicació que van nàixer de la necessitat de transmetre informació vital per a la societat, però a poc a poc ha esdevingut un negoci més centrat a desenvolupar una fast truth per a la massa. Una vegada més partim del nostre punt de vista satíric, amb escenes pautades musicalment que destil·len mordacitat. Veiem el desenvolupament d’un gran periòdic Zenit, els seus secrets, el dia a dia dels seus periodistes convertits en media workers, les amistats i obligacions dels seus propietaris, l’enfrontament entre el periodisme ètic i la voracitat del mitjà…El perill recau que aquesta maquinària que es va posar en marxa per uns motius nobles ha sigut desvirtuada per la bogeria consumista i ara està fora de control i ni els seus mateixos creadors la poden dominar. Les entrades, des de 16 euros, es poden comprar en les taquilles del teatre i en Instanticket, igual que les entrades per al concert de tancament de la temporada de l’Orquestra Simfònica Ciutat d’Elx del dissabte, a les 20.30 h. En aquest concert, Mihnea Ignat, el director titular de l’OSCE, presenta al públic il·licità la jove violinista local Elina Rubio, nascuda a Elx i formada a Alemanya i EUA, que ha sigut guardonada en alguns dels concursos més prestigiosos per a violí. Elina interpretarà el Concert Núm. 5 per a violí i orquestra de W. A. Mozart.

Els amants de la música clàssica tindran aquesta setmana altres cites d’entrada gratuïta a Elx. En primer lloc, amb motiu de les festes de Sant Pasqual, en l’església de Sant Josep se celebren dos concerts, a les 20.30 h, el primer el dijous amb el Conservatori Superior de Música d’Alacant i el dissabte amb el cor Canticum Novum d’Elx. A més, el dissabte, en la plaça de Castella, a les 12.00 h, tindrà lloc el concert de guitarra del Conservatori de Música d’Elx. D’altra banda, en la sala cultural Les Clarisses, el dijous i el divendres, a les 20.00 h, se celebren el segon concert de primavera i el quart concert de música d’interior, respectivament.

Per part seua, l’Escorxador compta amb el concert de Rota y Descosido i Ruben Cecilia, el divendres, a les 21.00 h, dins de l’Alternactiu. Aquest concert és d’entrada gratuïta.

Pel que fa al teatre, la programació continua en la sala cultural La Llotja amb la representació de La curiosa tradición de Remedios Expósito. L’obra es representa el divendres, a les 21.00 h; el dissabte, a les 19.00 i 22.00 h; i el diumenge, a les 19.00 h. Les entrades, de 5 euros, estan a la venda en les taquilles del Gran Teatre, en Instanticket i en la taquilla de La Llotja una hora abans de l’espectacle. Remedios Expósito, una dona amb la vida resolta, de sobte veu el seu món alterat quan es troba amb la seua àvia, amb qui no ha tingut tracte familiar. L’anciana li anirà desgranant la història dels seus avantpassats i l’exhortarà al fet que continue amb una curiosa tradició familiar. Les dones i homes que han format part de l’arbre genealògic de Remedios es mostraran davant ella per a donar seguretat, a vegades, i fer trontollar, unes altres, els fonaments sobre els quals ha construït la seua vida.

Altres obres de teatre d’entrada gratuïta són les que se celebren en els barris i pedanies. Per al públic adult, el divendres ,a les 18.00 h en el centre social Victoria Kent de Carrús, Sainetes dels Quintero. Per al públic infantil, el dissabte, a les 18.00 h, hi ha tres funcions, al centre social de Santa Anna Los tres cerditos, al centre social dels Palmerars Pintando emociones i en La Glorieta La mirada del viento, i el diumenge, a les 12.00 h, Con dos acentos a La Marina.

La programació infantil es complementa amb les obres de teatre escolar, de dilluns a divendres, a partir de les 18.00 h, de la Sala Tramoia i amb els tallers i contes de les biblioteques, a les 18.30, el dijous, en la biblioteca central. A més, per al públic adult, el divendres a les 19.00 h, en la biblioteca central, Roberto Ruiz Cruz presenta el seu llibre Relatos para Casandra.

La programació infantil segueix el dissabte i el diumenge en els Odèon amb la projecció de la pel·lícula Cavernícola, que narra la història de Dug, que juntament amb el seu amic Cerdog, uneixen a la seua tribu en contra de l’arxienemic Lord Nooth i la seua Ciutat de l’Era del Bronze per a salvar la seua llar. En aquests cinemes, es pot veure aquesta setmana la projecció en valencià de la pel·lícula Brava, d’entrada gratuïta, el dijous, a les 19.30 i 22.00 h, i El museo de les maravillas, de dimecres a diumenge, en l’horari habitual del cinema. Aquesta pel·lícula es troba dins de la programació especial amb motiu del Dia Internacional dels Museus.

La programació del Dia Internacional dels Museus inclou l’entrada gratuïta als museus, autobusos urbans per als museus de les pedanies, activitats didàctiques, visites guiades, concerts i molt més. La programació completa d’aquestes jornades es podrà consultar en la web Elx.es i en el Facebook d’ElxCultura.

Quant a les exposicions d’entrada gratuïta, el dijous s’inaugura a les 20.00 h l’exposició Pola íntima. Aquesta exposició es podrà visitar de dimarts a dissabte, de 10.00 a 14.00 hores i de 15.00 a 18.00 i de 10.00 a 14.00 hores, els diumenges i festius. En aquest horari es pot visitar, fins al 30 de juny, la mostra “40 Aniversari d’AICE” en l’Antiga Llotja Medieval de la plaça de Baix. En l’Escorxador, de dimarts a divendres, de 17.00 a 20.30 hores, dissabtes de 10.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.30 hores i de 10.00 a 14.00 hores, els diumenges i festius, es pot visitar “M’agradaria que ho veres”, fins al 19 de maig. I en la sala d’exposicions del MAHE, fins a l’1 de juliol, de dilluns a dissabte, de 10.00 a 18.00 i de 10.00 a 15.00 hores, els diumenges i festius, “Prehistòria i còmic”.

 

 

 

Compartir: