Comencen les obres en el vessant del riu per portar aigua regenerada al Palmerar

Comencen les obres en el vessant del riu per portar aigua regenerada al Palmerar

 

 

L’actuació té un cost de 106.000 euros i els tècnics municipals estimen que finalitce en mes i mig

 

Les obres en el vessant del riu Vinalopó per portar aigua regenerada al Palmerar han començat. El regidor de Medi ambient, Antonio García, les ha visitat i ha explicat que aquest projecte és de gran rellevància, ja que valora horts que en la legislatura del Partit Popular estaven abandonats.

“És un dels projectes més importants del Palmerar i hui comencen les obres. Hi ha dos horts, el de Comptador i el de Bon Lladre, que se situen al sud del nucli urbà de la ciutat. No formen part del Patrimoni de la Humanitat, però sí que són horts històrics de gran valor”, ha explicat el regidor de Medi ambient, qui ha afegit que des de l’any 2013 es van deixar de regar per la séquia de Marchena, que era la que portava aquesta aigua, es va obstruir i llavors va estar diversos anys durant la legislatura del Partit Popular sense regar.

“La nostra defensa del Palmerar no solament implica la lluita contra el morrut sinó remeiar aquest tipus de problemes. Vam fer ja en 2016 una actuació, on vam portar aigua de Regs de Llevant. Des de llavors ja es reguen habitualment, però volíem fer un salt més. Estem en aquest gran projecte de començar a regar les zones verdes de la nostra ciutat amb aigües regenerades”, ha assenyalat García.
El regidor de Medi ambient ha assenyalat que “existeix una infraestructura des de 2008 que el que fa és portar aigua de la depuradora d’Algorós a un dipòsit de Carrús. Recorre tot el vessant i el que hem fet és una presa a la zona de la vall trenada, que és una zona castigada i una altra aquí en el vessant del riu Vinalopó”.

“És un pas avant per començar a regar les zones verdes amb aigua regenerada i, d’altra banda, es recuperen uns horts molt castigats per aquesta mala gestió del Partit Popular. Esperem que siga un revulsiu per als horts d’aquesta zona”, ha assenyalat el regidor de Medi ambient.

Javier Prieto, gerent d’Aigües, ha assenyalat que “és una obra que tracta de recollir aigua regenerada de la conducció que ens ve de la Planta d’Algorós i eleva l’aigua a un dipòsit que tenim a la zona del Pont del Bimil·lenari. Portarem aquesta aigua regenerada fins a l’Hort de Comptador i d’aquí l’aigua anirà caient a l’Hort del Bon Lladre. L’actuació supera els 106.000 euros”.

Compartir: