L’alcalde, Carlos González, i els portaveus de Compromís, Mireia Mollà, i del Partit d’Elx, Jesús Pareja, fan balanç dels tres anys de Govern municipal

L’alcalde, Carlos González, i els portaveus de Compromís, Mireia Mollà, i del Partit d’Elx, Jesús Pareja, fan balanç dels tres anys de Govern municipal

L’Equip de Govern destaca el reforç de la política social, la recuperació econòmica i la creació d’ocupació, la reducció del deute i les inversions i la millora dels serveis públics municipals

González destaca que prepara una ofensiva per a plantejar al nou Govern Central el retorn de la Dama, la finalització de la Ronda Sud, la inauguració de l’AVE o la millora de la xarxa de Rodalies

“Governarem cohesionats fins a l’últim dia de la legislatura”, va assenyalar aquest matí l’alcalde d’Elx, Carlos González, al costat dels portaveus de Compromís, Mireia Mollà, i del Partit d’Elx, Jesús Pareja, i en presència de la majoria dels regidors que formen part de l’Equip de Govern.

La compareixença per fer balanç dels tres anys de legislatura va tenir lloc en el Saló de Plens i va començar amb la intervenció de l’alcalde, qui va assenyalar que “demà 13 de juny es compleixen tres anys des que vaig prendre possessió com a alcalde i des que va començar a caminar el govern municipal. Per tant hui compareixem per complir amb el deure democràtic de rendir comptes davant els ciutadans i davant vostés”.

Després d’agrair el treball dels regidors de l’Equip de Govern i el suport del Partit d’Elx i de Compromís, González va destacar que “hem demostrat al llarg d’aquests tres anys que un govern plural pot generar estabilitat i que tenim un projecte, una idea de ciutat. Hui, tres anys després d’aquell 13 de juny, podem dir que som un govern seriós, estable, cohesionat, que té un rumb i una idea clara de ciutat i que governa amb transparència, amb honradesa i donant participació. A més, mirant al futur, podem dir que governarem cohesionats fins a l’últim dia de la legislatura. Hi haurà dificultats i problemes, però el govern seguirà fins al final”.

“En primer lloc m’agradaria destacar l’esforç que hem realitzat aquests tres anys per reforçar les polítiques socials i d’igualtat. Ha estat prioritari ajudar a les famílies que encara pateixen les conseqüències de la greu crisi que ha travessat el nostre país. Hui dediquem un 50 per cent més de pressupost que el govern anterior a reduir la desigualtat a la ciutat. La política d’igualtat i la lluita contra la violència de gènere formen part no solament del discurs sinó també de l’acció del Govern i, a més, hem estat capaços de recuperar polítiques com la de cooperació al desenvolupament”, va indicar el regidor.

En segon lloc vull ressaltar el treball realitzat per contribuir des de la política municipal a la recuperació econòmica i a la creació d’ocupació. Estem realitzant una política econòmica municipal dirigida a donar suport a el creixement econòmic i a beneficiar a les empreses i a les famílies. Hem congelat els impostos i taxes durant aquests anys. Aquesta serà l’única legislatura de la democràcia en la qual durant tot el mandat s’ha mantingut congelada la pressió fiscal”, va expressar Carlos González.

“Hem reduït el deute municipal en 60 milions d’euros i podem dir que hui tenim el deute més baix dels últims 20 anys. Hem augmentat la inversió productiva i tenim prop de 30 milions d’euros destinats a la inversió útil socialment. I estem donant suport amb polítiques sectorials al comerç, a l’agricultura, al sector turístic, a la rehabilitació com a part sostenible de la construcció, a la indústria amb l’ampliació del Parc Empresarial o el Campus Tecnològic, les obres del qual començaran enguany any”, va informar l’alcalde.

González va destacar que al llarg d’aquest mandat s’han invertit onze milions d’euros en cooperació amb la Generalitat en plans d’ocupació dirigits a dones, joves i aturats de llarga durada.

“En tercer lloc m’agradaria fer referència al gran esforç sostingut aquests anys per millorar els serveis públics municipals com neteja, seguretat, transport, servei de més qualitat de transport públic a les pedanies, millora de la seguretat ciutadana amb un pla de compra de nous vehicles i l’increment de la plantilla de la Policia Local, així com la millora dels parcs i jardins i de les instal·lacions esportives, educatives i culturals”, va afegir l’alcalde.

González va destacar el gran esforç realitzat “per fer un Gir copernicà a la política cultural de la ciutat, així com les inversions en la millora del palmerar i en la lluita contra el morrut roig on s’han experimentat grans avanços”.

“Hem propiciat que la Generalitat invertisca amb força en serveis públics essencials com a sanitat, educació o justícia amb l’ampliació de jutjats, la rehabilitació de l’Hospital General o el pla Edificant per acabar amb els barracons en els col·legis, que sobrepassen els 40 milions d’inversió”, va relatar el primer regidor.

“De forma sintètica”, va dir González, “hem resolt la major part dels problemes crònics heretats de l’anterior govern amb la recuperació de set edificis públics tancats durant l’anterior legislatura com a Oficina de Trànsit, l’Institut Tecnològic de la Palmera, el Centre d’Asfeme, el Centre Hernandià, l’Hort del Gat i Residència juvenil d’Altabix (en fase de solució). També hem recuperat la propietat dels antics jutjats i estem treballant per resoldre uns altres dels problemes heretats com l’edifici de l’hotel d’Arenals del Sol i el Mercat Central”.

“El més important és que tenim molts projectes en marxa. Estan per davant els fons DUSI, que representaran una inversió total de 30 milions destinats a modernitzar la nostra ciutat. I hem de seguir asseient les bases per armar la nostra candidatura a Capital Verda Europea 2030, un projecte transformador de la realitat present”, va expressar l’alcalde.

Ofensiva amb projectes del Govern central
“Hem de rellançar projectes del Govern central que estan pendents aprofitant la nova conjuntura. Es dóna la circumstància per primera vegada en molts anys que hi ha governs progressistes a Espanya, a la Comunitat Valenciana i a Elx. Aquest últim any de mandat rellançarem els projectes que depenen del govern d’Espanya que han estat embussats en els últims anys del PP, que impulsarem en els pròxims mesos i que tenen a veure amb la Dama d’Elx i amb infraestructures viàries i ferroviàries. Impulsarem una ofensiva per treballar amb els Ministeris, amb el Govern d’Espanya, per posar sobre la taula totes les necessitats relacionades amb la millora de les infraestructures en el nostre municipi”, va explicar el cap de l’Equip de Govern.

“Però també tenim importants iniciatives per als mesos vinents com el Pla Especial del Palmerar, el Pla General d’Ordenació Urbana, la modernització de la Planta de Residus, el Campus Tecnològic o l’ampliació del Parc Empresarial i la cessió temporal de la Dama d’Elx, que suposarà la conversió del MAHE en un museu d’art iber. La neteja, culminar el pla de clavegueram de la Penya de les Àguiles, el pla d’eficiència energètica o l’administració electrònica, són altres assumptes que tenim en marxa”, va expressar González.

“Ens enfrontem a la recta final del mandat amb importants projectes i anem a treballar perquè es vagen convertint en realitat. Per tant, arribem a aquests tres anys com un govern cohesionat, seriós, estable, que genera confiança i que té l’ambició de continuar en aquesta adreça en els proper dotze mesos.

La legislatura del rescat i de la reconciliació
Per la seua banda, la portaveu de Compromís i regidora de Turisme i Relacions Institucionals, va assenyalar que “crec que aquesta legislatura tenia dues tasques fonamentals que han estat sobradament completes. Era la legislatura del rescat, i per això vam posar des del principi en primer ordre de les polítiques municipals a les persones que arrossegaven una situació d’emergència. I també era la legislatura de la reconciliació, ja que no podem negar que veníem d’una legislatura convulsa, amb una imatge indesitjable, apartada i de tremenda confrontació. L’arribada d’un govern plural ha estat una gran fita, i hem sabut estar a l’altura del que els ciutadans van demanar de forma massiva. Hem sabut ser lleials i respectuosos i hem construït un govern estable, dialogant i participatiu”.

“Definiria aquest govern com a dinàmic. Havíem de construir un projecte de ciutat, un relat de ciutat que superara visions partidistes i que portara Elx per un camí en el qual cadascun se sentira inclòs, una capitalitat industrial que tirarà del carro per sortir de la crisi”, va assenyalar la regidora.

Mollà també es va referir al nou Govern Central i va dir que “sempre hem dit que ajudava tenir un govern aliat, que estigués en el mateix ordre de prioritats. Estic satisfeta i és cert que ajuda més tenir un altre govern aliat, el d’Espanya. Hem de comptar amb una agenda pròpia i tenim la legitimitat de ser interlocutor vàlid d’aquest govern aliat amb els nostres interessos”.

“Iniciem una altra època. Crec que l’any que ve és el de la transformació absoluta. Tenim projectes troncals, la realització de projectes que són pilars i que han de realitzar-se a partir de l’any que ve. 2019 serà l’any de la transformació per complet d’aquest municipi”, va expressar la portaveu del Compromís.

Referents per a la indústria del calçat
El regidor d’Esports i portaveu del Partit d’Elx va agrair la col·laboració dels regidors dels grups polítics que formen part de l’equip de Govern Municipal i va indicar que “aquesta unió la podrem sostenir fins al final de la legislatura”.

“Hem hagut de travessar moltes fronteres complicades perquè no és senzill treballar amb l’Administració Pública. Hem de ser capaços de motivar i d’impulsar l’Ajuntament perquè les coses vagen millor”, va expressar Pareja durant la seua intervenció.

“Voldria completar algunes qüestions importants per a Elx. Tenim una preocupació extraordinària amb tot el que té a veure amb la indústria del calçat i espere que la ciutat puga comptar amb alguns referents que encara no té com la fàbrica pilot d’oficis del calçat o el centre de disseny i modelat del calçat. Hem de treballar perquè siguen una realitat”, va manifestar el regidor.

“També vull referir-me al camp i a les pedanies. Espere que el que queda de mandat i en la legislatura vinent puguem fer un pas més, ja que hi ha molt per fer entorn dels serveis”, va comentar Pareja per assenyalar a continuació que
“la ciutat té una sèrie de projectes que han de veure la llum. Em referesc al Mercat Central, a l’hotel d’Arenals o a la conversió en zona de vianants de la Corredora, projectes que no són fàcils. Tenim també la confiança dipositada en els fons DUSI, que aportaran una quantitat de diners importants, i volem que es faça realitat el pavelló per a persones amb diversitat funcional, que ens permetrà ser un referent en el panorama nacional”.

“També tinc algunes notes soltes a les quals m’agradaria referir-me, com l’eficaç lluita contra el morrut roig, amb un treball excel·lent. Hem fet passos avant en la rehabilitació d’instal·lacions esportives, com les dels Palmerars, on posarem en marxa la segona fase en poques setmanes”, va explicar Pareja, qui també va destacar “la construcció del centre d’atenció sanitària, la remodelació del hall Esperanza Lag o l’atenció a esports deixats de costat com el tenis de taula, les arts marcials i la gimnàstica”.

“Des del punt de vista personal, em trobe còmode en aquest equip de Govern on ha prevalgut sempre el diàleg i la facilitat d’accés entre els uns i els altres”, va concloure el regidor.

Compartir: