El Camp d’Elx espera produir més d’un milió de quilos de bacores i un milió i mig de quilos de figues

El Camp d’Elx espera produir més d’un milió de quilos de bacores i un milió i mig de quilos de figues

El regidor de Medi ambient de l’Ajuntament d’Elx, Antonio García, ha acudit a l’acte de presentació de la campanya bacores/figues 2018, organitzat per Asaja Elx i Cambayas

El regidor de Medi ambient, Antonio García, ha acudit a l’acte de presentació de la Campanya bacores/figues 2018 que ha organitzat Asaja Elx i Cambayas en col·laboració amb l’Ajuntament d’Elx.

“Les bacores i la figa són un element gastronòmic molt típic de la zona d’Elx, ja que tenim el clima ideal per al seu cultiu. Estem contents ja que la situació climàtica ha millorat, encara que cal seguir en alerta i buscar solucions a la sequera”, ha explicat el regidor de Medi ambient.

Segons han explicat des d’Asaja, la figuera conforma amb el magraner i les palmeres els tres cultius més característics del Camp d’Elx i que es poden qualificar de els cultius sostenibles, ja que s’adapten al clima, aigua i terreny de la zona.

“La situació del clima s’ha normalitzat i esperem produir enguany 1.100.000 quilos de bacores i 1.500.000 quilos de figues”, ha explicat el president d’Asaja, Pedro Valero.

Quant a la comercialització, segons ha explicat el president de Cambaya, Daniel Soler, el 50% es destinarà al mercat local i nacional i la resta, que comercialitza més del 40% del recol·lectat en el Camp d’Elx es repartix entre diversos països europeus, tals com França, Suïssa, Alemanya, Holanda, Anglaterra… fins i tot es fan enviaments a països més llunyans com el Canadà.

Compartir: