El Centro de Congresos acoge el próximo lunes una maratón de sangre

El Centro de Congresos acoge el próximo lunes una maratón de sangre

El regidor de Sanitat, Carlos Sánchez, el responsable del Centres de Transfusions de la Comunitat Valenciana, Alfonso Parra, el president de la Federació Gestora de Festejos Populars, Fernando Jaén, i el director d’infermeria d’Atenció Primària de l’Hospital General, Francisco Carrasco, han presentat la marató de donació de sang

 

L’esdeveniment tindrà lloc dilluns que ve, 11 de juny, de 9.30 a 21 hores al Centre de Congressos Ciutat d’Elx, en el qual els organitzadors confien batre rècords de donacions tenint en compte que Elx és una de les ciutats més solidàries de la Comunitat Valenciana.

L’Ajuntament col·labora en aquesta marató coordinada pel Centre de Transfusions en col·laboració amb l’Hospital General Universitari d’Elx i la Federació Gestora de Festejos Populars, entitats que celebren aquest any el seu 40 aniversari.

“Anime a totes les il·licitanes i il·licitans a assistir a aquest esdeveniment i seguir demostrant que Elx és una ciutat solidària”, ha assenyalat Carlos Sánchez.

Mentrestant, Alfonso Parra ha indicat que “l’acte humanitari que més vida salva són les donacions de sang” i ha recordat que els hospitals de la província necessiten una mitjana de 250 donacions diàries.

Per la seua banda, Fernando Jaén ha agraït la col·laboració de les empreses col·laboradores que faran diferents obsequis als donants i ha dit que a les 20 hores està prevista la realització d’una gegantesca gota humana de la qual es farà una fotografia aèria.

MARXA BLANCA SALUDABLE

Per la seua banda, Francisco Carrasco ha explicat que l’Hospital General ha organitzat una marxa blanca diumenge que ve en la qual recaptarà donatius per a un projecte de recerca contra els tumors resistents als tractaments. La marxa, organitzada en col·laboració amb la Federació Gestora de Festejos Populars d’Elx, s’emmarca en els actes commemoratius del 40 aniversari tant de l’Hospital com de la Federació.

L’acte començarà a les 10.00 hores des de la porta principal de l’hospital. Prèviament, a partir de les 9.15 hores, en el mateix lloc es lliuraran samarretes commemoratives a raó d’1 euro, que pot adquirir tota aquella persona, participi o no en la marxa, que vulga col·laborar amb el projecte de recerca per desenvolupar nous tractaments en tumors de mal pronòstic, al capdavant del qual està el Dr. Miguel Saceda.

Els participants en la marxa realitzaran un recorregut de prop d’una hora a peu fins al parc esportiu de la ciutat. En arribar a la meta podran degustar productes naturals fructícoles i granissat de magrana per gentilesa de la Va unir de Llauradors i Ramaders.

 

>> Programa “Salut i Festes”

Compartir: