El director general de Comerç es reuneix amb les associacions de comerciants d’Elx per presentar les ajudes a les quals poden accedir en 2019

El director general de Comerç es reuneix amb les associacions de comerciants d’Elx per presentar les ajudes a les quals poden accedir en 2019

El regidor de Promoció Econòmica, Héctor Díez, i la regidora de Turisme, Mireia Mollà, valoren positivament que es posen en marxa subvencions per donar suport al petit comerç i emprenedors del municipi

Les associacions de Comerciants i el mateix Ajuntament podran al·legar les bases de la convocatòria per millorar-les i fer-les més accessibles a totes les entitats

El director General de Comerç de la Generalitat Valenciana, Natxo Costa, ha mantingut una reunió al Centre de Congressos d’Elx amb les associacions de comerciants de la ciutat per explicar-los les ajudes a les quals poden accedir de cara a l’any vinent. L’objecte de la reunió era exposar-los també que tenen fins al 18 de juny per presentar al·legacions a les bases que les milloren i facen més flexibles.

“Hem fet una reunió en IFA al matí amb els ajuntaments i hem vist oportú fer aquesta altra específica amb les associacions d’Elx per explicar-los les ajudes de les quals disposen”, ha assenyalat Natxo Costa.

En la reunió han estat presents tant el regidor de Promoció Econòmica, Héctor Díez, com la regidora de Turisme, Mireia Mollà. També han estat l’Associació de Comerciants del Centre d’Elx (ACCE), l’Associació de Comerç i Servei d’Elx (ACYSE), l’Associació de Comerciants Zona Universitària d’Elx (ACUNA) i l’Associació de Comerços Pla – Sector V. L’Associació de Comerciants avinguda de Novelda ha disculpat la seua absència.

“Valorem molt positivament que des de la Direcció General de Comerç de la Generalitat Valenciana es posen en marxa ajudes per recolzar al petit comerç a les associacions de comerciants i també a aquells ajuntaments que desenvolupen polítiques de dinamització comercial”, ha explicat el regidor de Promoció Econòmica, Héctor Díez, qui ha afegit que des de l’Ajuntament d’Elx “al·legarem per afavorir que aquestes ajudes puguen arribar a totes les associacions de comerciants d’Elx i a tots els comerciants de la ciutat”.

Díez ha ressaltat que no solament es van a poder beneficiar les associacions de comerciants, sinó que també aquells emprenedors que engeguin una activitat comercial en comerços que estiguin tancats. “Creiem que aquest tipus d’ajudes poden funcionar molt bé a Elx i pot ser un revulsiu per a l’engegada de noves activitats”, ha conclòs Héctor Díez.

L’edil de Turisme, Mireia Mollà, ha agraït que el director general de Comerç venja a Elx amb un doble vessant. “En primer lloc, Costa ha exposat que es poden fer al·legacions a les bases de les ajudes que es van a engegar pel 2019, perquè ens impregnem d’ella i definir alguna qüestió que considerem que es pugui millorar per ajudar als comerciants i associacions”, ha explicat Mollà, qui ha afegit que l’altre vessant és estar del costat dels comerciants en tot el que té a veure amb les ajudes, però també amb els plantejaments que pugui haver-hi en el futur.

“Hem parlat de superar la confrontació dels centres comercials i que perjudiquen en certa manera al petit comerç, però treballar per impulsar zones comercials on les PIMES tinguin més representació i es vegin beneficiades”, ha conclòs Mollà.

Compartir: