La biblioteca Pere Ibarra acull una exposició per promoure la producció i el consum responsables

La biblioteca Pere Ibarra acull una exposició per promoure la producció i el consum responsables

La mostra pretén familiaritzar els ciutadans amb els objectius de desenvolupament sostenible aprovats per l’ONU

El director general de Cooperació i Solidaritat de la Comunitat Valenciana, Federico Buyolo, i la regidora de Joventut de l’Ajuntament d’Elx, Teresa Maciá, han inaugurat a la biblioteca Pere Ibarra l’exposició “In-sostenible, camí cap a la sostenibilitat”, que té com a objecte familiaritzar a la ciutadania amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible aprovats per l’Organització de les Nacions Unides (ONU) i, particularment, amb la producció i el consum responsables.

El director general ha assenyalat que “el que pretén l’exposició és d’una banda conscienciar de la necessitat del canvi dels models de consum i, sobretot, posar en relleu l’agenda 2030 com una agenda de desenvolupament urbà, sostenible i humà. Acostem als escolars una manera diferent d’entendre el desenvolupament sostenible, diem que ha d’haver-hi un canvi de consum i els fem partícips d’aquest canvi gràcies a una exposició que a més és dinàmica i activa, amb la qual cosa el que fan és participar i veure el que es fa malament en aquest model de consum”.

Per la seua banda, la regidora ha destacat la col·laboració de la regidoria de Joventut en aquesta mostra, “que és una forma d’entendre el desenvolupament global en funció de l’agenda 2030. Nosaltres apostem per aquest nou model, que al final és el que considerem que ha de ser implantat en la nostra societat perquè es puga produir el canvi social”.

L’organització de la mostra és a càrrec del Fons Valencià per la Solidaritat, en col·laboració amb l’Ajuntament il·licità, i està cofinançada per la Conselleria de Transparència de la Generalitat Valenciana. L’exposició estarà oberta fins al 7 de juny i durant aquest temps es podran concertar visites guiades enviant un correu a ccooperacion@ayto-elche.es manifestant l’interés per assistir i especificant el nom del grup i entitat a la qual pertany, persona i correu electrònic de contacte, així com el nombre d’assistents en cada grup.

En aquest sentit, els dimarts vinents, dia 5, i dimecres, dia 6, es realitzaran visites guiades de grups d’entre 15 i 30 persones a càrrec de personal especialitzat que a més de mostrar l’exposició realitzaran activitats didàctiques amb els participants. Aquestes visites guiades tindran una hora de durada, entre les 10.00 i les 13.00 hores.

També en el marc d’aquesta exposició, es desenvoluparà al pati de la biblioteca, entre 12,00 i 13.00 hores, un contacontes amb el títol “Anem a buscar un tresor”, dirigit a públic familiar.

La mostra es pot visitar de dilluns a divendres, en horari de 09.00 hores a 21.00 hores, i els dissabtes, en horari de 09.00 hores a 13.00 hores.

Tríptic In-Sotenible

Compartir: