La Rotonda rep al violinista Ara Malikian

La Rotonda rep al violinista Ara Malikian

Agenda Elx Cultura del 11 al 17 de juny

El dissabte les palmeres il·licitanes vibraran al ritme del violí de Ara Malikian

 

Elx Cultura porta al magnífic violinista Ara Malikian a l’auditori de la Rotonda del Parc Municipal, música i teatre familiar en L’Escorxador, molts esdeveniments gratuïts als barris i pedanies, exposicions, filmoteca, música clàssica en Les Clarisses, literatura.

Aquest dissabte, 16 de juny, les palmeres il·licitanes vibraran al ritme del violí d’Ara Malikian a l’auditori de la Rotonda del Parc Municipal. El concert, que començarà a les 22.00 hores, transportarà els espectadors al Corral de Comèdies del segle XVII gràcies a la increïble banda que acompanya a Malikian amb bateria, guitarra, viola, violoncel, contrabaix i percussions índies, un espectacle que fusiona música clàssica, rock, vals i fanfàrria dels Balcans. Es tracta d’una segona oportunitat de gaudir de la música de Malikian a Elx, aquesta vegada en l’escenari únic que ofereix el palmerar il·licità. Les entrades estan disponibles a través d’Eventbrites per 37 euros.

La música continua amb el concert-conferència en homenatge a Karlheinz Stockhausendel a càrrec del Conservatori Professional de Música d’Elx, en l’Espai Escènic de L’Escorxador, dimecres, a les 18.30 h. L’actuació constarà de tres parts: la primera part, integrada per obres a sol, on es podran escoltar Zyklus, Zungenspitzentanz, Entführung, entre altres. La segona part consistirà en una conferència sobre el compositor a càrrec del musicòleg-intèrpret-pedagog Vicente Minguet, artista convidat aquest any a la IV edició del Projecte EL XXI. Per finalitzar, podrem escoltar l’obra integral Tierkreis, basada en els dotze signes del zodíac.

També en l’Espai Escènic de L’Escorxador, dissabte, a les 18 h, es representa l’obra, de teatre familiar, Titirilandia es congela, a càrrec de Trévol Teatro. Al país de Titirilandia, el clima s’ha alterat. Els estius són gelats i els hiverns congelats. Ja no queden arbres per fer calor. Encara ningú ha inventat la calefacció. Però hi ha un bosc als voltants. Un bosc amb moltes llegendes d’éssers fantàstics i successos sorprenents al qual ningú s’atreveix a entrar. Serà la solució entrar en el bosc màgic i tallar els últims arbres que queden?, què ocorrerà quan s’esgoten?, s’atrevirà algú a entrar en el bosc encantat? En aquesta obra pretenem reforçar la necessitat de reciclar. A través de la fantasia i la màgia del teatre intentem ensenyar que és molt important la conservació de la naturalesa i que, si no protegim la vida natural, aportant el nostre granet de sorra, el món aviat es quedarà sense recursos naturals, perquè al cap i a la fi, qui té l’última paraula és la mare naturalesa. Tots dos esdeveniments són d’entrada lliure amb invitació que es repartirà una hora abans de l’obra en la taquilla de l’Escorxador (màxim 2 per persona).

Seguint amb la música clàssica, dijous, a les 20 h, tenim una nova cita amb el cicle de les Clarisses, aquesta vegada és el torn del concert de guitarra i piano de l’Associació tres estacions, a càrrec d’Aser Sagarzazu Rodríguez i Gabriela Ballestero. A més, els amants de la literatura tenen una cita amb la presentació del llibre Todos gordos d’Abel Vidal Climent, dijous, a les 19 h, en el claustre de la Biblioteca Pere Ibarra. Tots dos esdeveniments són d’entrada gratuïta limitada a l’aforament de la sala.

Als cinemes Odeon continua la filmoteca aquesta setmana, des de dimecres fins diumenge, en l’horari habitual del cinema (17.30, 20 i 22.30h) amb la projecció de James Franco, The Disaster Artist. La pel·lícula narra la història real de la producció de la pel·lícula The Room, considerada com “una de les pitjors pel·lícules de la història”. És una comèdia sobre dos inadaptades a la recerca d’un somni. Quan el món les rebutja, decideixen fer la seua pròpia pel·lícula, un film meravellosament espantós gràcies als seus moments involuntàriament còmics, les seues trames disperses i les seues terribles interpretacions. La pel·lícula tindrà una passada especial per acudir amb els bebés, dijous a les 17.30 h, i dues passades en versió original subtitulada al castellà, dijous a les 20 i 22.30 h.

La programació de barris i pedanies és extensa amb l’arribada del bon temps i les festes. Aquesta setmana hi ha esdeveniments en Torre dels Vaïllos dilluns i dimarts a les 19.30 h amb concerts del Conservatori d’Elx a l’aire lliure. En La Foia, dimecres hi ha dues actuacions, a les 19.30 h El Pallasso Edy i a les 21 h la Coral Il·licitana. Al centre cívic d’Atzabares hi ha teatre en valencià, dissabte, a les 21 h, un cabaret musical i diumenge, a les 19 h, una obra infantil. Al barri del Raval, hi ha dos concerts, dissabte, a les 22 h, en la plaça Antonio Bru, jazz, i diumenge, a les 20.30 h, a la plaça Major, Cançons Populars d’Elx amb Alfosea. A més, dissabte, a les 12 h, hi ha teatre familiar a la plaça Sant Crispí de Torrellano, al parc de la Primavera de la Baia i al Parc d’Andalusia de Carrús, a les 21 h, teatre per al públic adult al centre social d’Algoda i, a les 21.30 h, concert de jazz a la plaça de Castella d’Altabix.

Quant a les exposicions d’entrada gratuïta, el dimecres 14 de juny, a les 19 h, s’inaugura mostra “L’ànima de l’arbre” i Roy Ledgard a la sala d’exposicions de l’Ordre Tercera Franciscana (al costat d’església Sant Josep, les escultures es podran visitar fins al 29 de juliol. Fins al 16 de setembre, a la sala d’exposicions temporals del MACE, podem trobar la mostra “Pola íntima”. I fins al 30 de juny, la mostra “40 Aniversari d’AICE” en l’Antiga Llotja Medieval de la plaça de Baix. Aquestes exposicions es podran visitar de dimarts a dissabte de 10.00 a 14.00 hores i de 15.00 a 18.00 i de 10.00 a 14.00 hores els diumenges i festius. Quant a la sala d’exposicions temporals del MAHE, fins a l’1 de juliol, de dilluns a dissabte de 10.00 a 18.00 i de 10.00 a 15.00 hores els diumenges i festius, podem visitar “Prehistòria i còmic”. A més, al Centre Cultural L’Escorxador, dimecres s’inaugura l’exposició “Arts per a tots”, a la sala d’exposicions La Nau de l’Escorxador. També en L’Escorxador, a la sala Lanart, es troba la mostra “Menjar per a tothom” de Manuel Martínez Torres. Ambdues exposicions es podran visitar fins al 24 de juny en l’horari de dimarts a divendres de 17,00 a 20.30 hores, els dissabtes de 10.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.30 hores i els diumenges de 10.00 a 14.00 hores.

Compartir: