Arriba l’estiu en la cultura il·licitana

Arriba l’estiu en la cultura il·licitana

A l’estiu, els carrers de la urbs il·licitana s’omplen d’esdeveniments que donen el seu començament oficial amb el Festival d’arts al carrer Elx al Carrer

La programació d’Elx Cultura aquesta setmana porta exposicions, filmoteca, cinema familiar, Elx al Carrer, Música Clàssica en Les Clarisses, literatura i música i teatre familiar als barris i pedanies.

La setmana cultura il·licitana comença als cinemes Odeon que, des del dimecres fins diumenge, en l’horari habitual del cinema (17.3020.00 i 22.30 hores) projecten el film de Spielberg, Los archivos del Pentágono. El juny de 1971, els principals periòdics dels EUA van informar sobre els documents del Pentàgon i l’encobriment massiu de secrets per part del govern. Katherine, primera dona editora del Post, i el director Ben Bradlee intentaven rellançar un periòdic en decadència. Junts van decidir lluitar contra l’intent de l’Administració Nixon de restringir la primera esmena… Història basada en els documents del Post que recollien informació classificada sobre la Guerra de Vietnam. La pel·lícula tindrà una passada especial per acudir amb els bebés, dijous a les 17.30 h, i dues passades en versió original subtitulada al castellà, dijous a les 20.00 i 22.30 h. A més, per al públic familiar,l dissabte i diumenge, a les 17.30 i 20.00 h, es projecta Boonie Bears. L’ós Briar no està content amb la seua vida i decidix unir-se al circ. Aquest està dirigit per Hugo el Goril·la i allí fa nous amics i aconseguix sentir-se plenament feliç. Bramble, el germà de Briar i els seus amics estan desesperats per trobar-li i, per fi, ho localitzen actuant una nit. El problema està en el fet que Briar no vol ser oposat ni abandonar la seua nova vida.

La programació oficial d’alguns espais culturals d’Elx ha acabat fins a la temporada vinent, però la cultura no acaba a la ciutat de les palmeres, ja que a l’estiu, els carrers de l’urbs il·licitana s’omplen d’esdeveniments que donen el seu començament oficial amb el Festival d’Arts al carrer Elx al Carrer. Els esdeveniments d’aquest any comencen dijous, des de les 19 h, amb una batucada que recorrerà la ciutat, al costat dels artistes del Festival, en un autobús turístic des del centre comercial l’Aljub. Divendres, des de les 18.30 h, començarà la programació oficial, en la qual, un any més, els carrers d’Elx comptaran amb multitud d’espectacles fins a les 20.00 h de diumenge. En aquests tres dies, hi haurà música, circ, clown, màgia, titelles, dansa, contes i molta cultura en diverses localitzacions de la ciutat. El programa complet d’aquest festival estarà disponible a la web de l’Ajuntament d’Elx, a l’àrea de Cultura.

La programació cultural d’Elx també compta amb esdeveniments gratuïts per als amants de les lletres. Dijous, a les 18.00 h, l’última tertúlia del Club de Lectura fins a setembre per conversar amb Resa Emilio, l’autor de la novel·la triada, La trapecista. I el divendres, a les 19.30 h, en Les Clarisses, José Salieto presenta la seua novel·la Despertar. Altres esdeveniments gratuïts d’aquesta setmana són el concert de música clàssica de les Clarisses, dijous a les 20.00 h, amb el duo de violoncel i guitarra de Steva Tovstukha i Eduard Agulló. A més, als barris i pedanies es podrà gaudir del concert d’Antonio Caballero dissabte, a les 21.00 h, al Centre Social de Penya Les Àguiles, i l’obra de teatre infantil La Brujita Chispita i Agustín el Calcetín, diumenge, a les 12.00 h, al Parc d’Andalusia.

Quant a les exposicions d’entrada gratuïta, fins al 16 de setembre, a la sala d’exposicions temporals del MACE, podem trobar la mostra “Pola íntima”. I fins al 30 de juny, la mostra “40 Aniversari d’AICE” en l’Antiga Llotja Medieval de la plaça de Baix. Aquestes exposicions es podran visitar de dimarts a dissabte, de 10.00 a 14.00 hores i de 15.00 a 18.00, i de 10.00 a 14.00 hores els diumenges i festius. Quant a la sala d’exposicions temporals del MAHE, fins a l’1 de juliol, de dilluns a dissabte de 10.00 a 18.00 i de 10.00 a 15.00 hores els diumenges i festius, podem visitar “Prehistòria i còmic”. A més, al Centre Cultural L’Escorxador, divendres a les 20.30 h, s’inaugura l’exposició “Menjada per a tothom” de Manuel Martínez Torres. Aquesta exposició es podrà visitar fins al 24 de juny, en l’horari de dimarts a divendres, de 17.00 a 20.30 hores, els dissabtes de 10.00 a 14.00 i de 17.00 a 20.30 hores, i els diumenges de 10.00 a 14.00 hores.

Compartir: