Els danys que causen les 500 tones de tovalloletes que es tiren al vàter cada any a Elx costen més de 900.000 euros

Els danys que causen les 500 tones de tovalloletes que es tiren al vàter cada any a Elx costen més de 900.000 euros

 

L’Ajuntament i l’empresa mixta Aigües d’Elx llancen una campanya en el Dia Mundial del Medi ambient per intentar acabar amb aquest mal hàbit

 

L’empresa mixta Aigües d’Elx, en col·laboració amb l’Ajuntament, ha presentat una campanya amb motiu del Dia Mundial del Medi ambient per conscienciar a la societat il·licitana sobre el greu problema mediambiental que suposen les 500 tones de tovalloletes que cada any es tiren als vàters, un mal hàbit que costa més de 900.000 euros en desatesaments de la xarxa pública de sanejament o trencaments.

La campanya ha estat presentada aquest matí per l’alcalde, Carlos González; el regidor de Medi ambient, Antonio García; i el gerent d’Aigües d’Elx, Javier Prieto, a la plaça de Baix, al costat d’una galleda transparent amb un metre cúbic de tovalloletes per visualitzar el problema mediambiental. Així mateix, s’explica el procés que seguix una tovalloleta a través de la xarxa de sanejament que, a diferència del paper higiènic, no es dissol i causa els referits problemes.

La campanya es desenvoluparà en diverses places de la ciutat i de les pedanies i es complementa amb explicacions als escolars de Primària. A la plaça de Baix estarà fins dilluns que ve.

El problema de les tovalloletes també pot perjudicar les aspiracions d’Elx a ser Capital Verda Europea 2030 i, en aquest sentit, la campanya es referix a Elx com a Capital Verda en 2130 perquè poden trigar fins a 100 anys a desaparéixer. L’alcalde ha assenyalat que “es tracta d’una campanya que intentar provocar per reflexionar amb la finalitat que no s’utilitze el vàter com una galleda d’escombraries”.

El gerent d’Aigües d’Elx va incidir en els greus problemes que ocasionen i en els elevats costos de l’arranjament de les reparacions. I per la seua banda, el regidor de Medi ambient ha assenyalat que “el problema es trasllada a entorns com el llit del Vinalopó i la manera més eficaç d’evitar que afecte el mitjà natural és que no es tiren al vàter. Es tracta d’involucrar a la societat il·licitana perquè no duga a terme aquestes accions”.

Compartir: