Policia Nacional, Guàrdia Civil i Policia Local intensifiquen la seva cooperació per lluitar contra la violència de gènere a Elx

Policia Nacional, Guàrdia Civil i Policia Local intensifiquen la seva cooperació per lluitar contra la violència de gènere a Elx

Signat un protocol en la Junta Local de Seguretat per coordinar el treball de les forces policials

La Policia Local d’Elx tindrà accés a la base de dades nacional VIOGEN, imprescindible per valorar el risc en els casos de maltractament a les dones

Creada una Taula Tècnica per a elaborar un programa de seguretat davant el possible retorn temporal de la Dama

 

L’alcalde d’Elx, Carlos González, i el subdelegat del Govern a la província, José Manuel Saval, han signat a l’Ajuntament d’Elx un protocol de col·laboració i coordinació entre la Policia Nacional, Guàrdia Civil i Policia Local amb la finalitat de prestar una atenció preferent a les víctimes de la violència de gènere.

La signatura ha tingut lloc durant la celebració d’una reunió extraordinària de la Junta Local de Seguretat, a la qual també han assistit el regidor de Seguretat, José Pérez, el regidor de Benestar Social, Tere Maciá, i responsables de les diferents Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat, Bombers i altres organismes.

Aquest protocol contempla intervencions amb caràcter urgent i preferent davant possibles casos de violència de gènere, acaba amb les duplicitats evitant que les víctimes hagin de passar per diferents dependències policials i permet l’accés de la Policia Local il·licitana a la base de dades VIOGEN, una eina fonamental de gestió del risc en els casos de violència de gènere.

“Hem signat un protocol de col·laboració entre les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat per millorar i intensificar a la nostra ciutat la lluita contra la violència de gènere. Un protocol en el qual impliquem a la Guàrdia Civil, al Cos Nacional de Policia i a la Policia Local amb dita objectiva. El protocol establix un sistema de repartiment de l’activitat per possibilitar un seguiment més eficaç i millorar la resposta policial davant la violència de gènere”, ha assenyalat l’alcalde il·licità després de la reunió de la junta.

“El protocol significa per a la Policia Local d’Elx la facilitat d’accés a la base de dades anomenada VIOGEN, una eina informàtica imprescindible per a la valoració del risc en la violència de gènere”, ha explicat González.

El subdelegat del Govern, per la seua banda, ha aprofitat la signatura d’aquest protocol per acomiadar-se del càrrec en haver canviat el Govern de la Nació. “La signatura d’aquest protocol serà l’última que aquest delegat realitzarà i ni més ni menys que a la ciutat d’Elx”, ha indicat José Manuel Saval.

“Aquest protocol permet millorar la formació que ja estava rebent la Policia Local, que podrà tenir la informació que fins ara no tenia amb aquest accés directe a VIOGEN i, el més important, és que aconseguim no victimitzar una vegada més a la víctima com que no ha de passejar pels diferents Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat”, va assenyalar el subdelegat.

Protecció de la Dama

L’alcalde també va informar que s’ha adoptat l’acord de crear una Taula Tècnica integrada per responsables del Cos Nacional de Policia, del Cos de Policia Local, Emergències, Bombers i Àrea de Cultura, presidida pel regidor de Seguretat Ciutadana i per la regidora de Cultura, orientada a elaborar un programa de seguretat dins del Pla Museològic que l’ajuntament ha d’impulsar en el marc dels treballs acordats amb el ministeri de Cultura per afavorir la cessió temporal de la Dama. “El programa tindrà com a objectiu fonamental donar resposta a les emergències i dur a terme els deguts controls de seguretat”, va dir el regidor.

Carlos González, en nom de tots els representants de la Junta Local de Seguretat, ha agraït el treball del subdelegat del Govern durant els 15 mesos que ha estat en el càrrec.

Compartir: