Segona edició de les jornades Mujereres

Segona edició de les jornades Mujereres

ACUNA ha convidat com a intervinents a quatre dones il·licitanes amb testimoniatges de lluita, esforç i superació

 

L’alcalde, Carlos González, juntament amb el regidor de Promoció Econòmica, Héctor Díez, han acudit a la segona edició de les jornades Mujereres que s’ha celebrat a la sala el Bailongo.

L’Associació de Comerciants d’Universitat-Nou Altabix (ACUNA), de la mà de la seua presidenta, Esther Martínez, ha estat l’organitzadora de la jornada i ha convidat com a intervinents a quatre dones il·licitanes amb testimoniatges de lluita, esforç i superació.

En primer lloc, Geli Brotons ha donat a conéixer la seua particular vivència per tirar endavant a dos fills adoptats amb discapacitat i com, de la seua angoixa per donar un futur a aquests xavals, ha sorgit la idea de crear la Fundació Defora, un espai on aquestes persones aprenen una professió, la del calçat.

La segona ponent, Alicia Antón, de la nit al dia, es va quedar sola amb el seu fill de tres mesos. L’escriptura la va ajudar a sortir del pou en el qual es trobava, una història que gràcies al seu blog Las Alas de Samotracia ha aconseguit retornar la il·lusió i les ganes de viure a altres dones que han passat o estan sofrint situacions similars.

Per la seua banda, Teresa Más, després de superar un càncer de mama va decidir crear la seua pròpia línia de bany (Lasseda) per ajudar a dones amb mastectomia com ella.

Ha tancat el torn de paraula l’electricista Natalia Robledillo que relatarà les dificultats que ha hagut de superar per fer-se un buit i trencar estereotips en un sector professional dominat per homes.

L’alcalde, en el seu discurs, ha destacat la importància del reconeixement de la labor de les dones i que es treballe pel reconeixement i la igualtat d’oportunitats.

Després de l’acte, s’ha dut a terme un vi d’honor.

Compartir: