Comença la campanya de vacunació per a gossos, gats i fures

Comença la campanya de vacunació per a gossos, gats i fures

Les clíniques veterinàries han acordat un cost de 20 euros per a la vacunació, segons ha explicat el regidor de Sanitat, Carlos Sánchez.

Comença la campanya de vacunació per a mascotes. Així ho ha explicat el regidor de Sanitat, Carlos Sánchez. “Com és habitual en el municipi, des de fa diversos anys (mínim tres), es realitza una campanya de vacunació i altres tractaments obligatoris en col·laboració amb els veterinaris d’Elx”, ha explicat el regidor de Sanitat, qui ha afegit que es tracta d’impulsar i facilitar als propietaris dels animals l’accés i/o actualització dels tractaments obligatoris. Es fomenta així, una tinença responsable d’animals.

“A Elx sempre hi ha hagut ‘tradició’ de realitzar aquestes campanyes. Fa bastants anys, es realitzava d’una altra forma, per exemple: es concentraven a tots els animals en un únic emplaçament, solia ser de titularitat municipal i, per sorteig, cada any era un veterinari qui vacunava i revisava la documentació”, ha explicat Sánchez.

Arran del la Ordre 3/2016, la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Canvi climàtic va prohibir les concentracions d’animals per a la seua identificació i vacunació. Per això, enguany, es va realitzar una reunió el 14 de juny on es va convocar a totes les clíniques veterinàries d’Elx.

“Els veterinaris col·laboren en les campanyes de forma totalment voluntària i en la reunió es va traslladar i es va reconéixer la seua increïble labor social i es va agrair la seua participació. També es van atendre suggeriments i aportacions des del sector veterinari”, ha explicat el regidor de Sanitat.

La campanya va destinada principalment a gossos, gats i fures, i va començar el 16 de juliol i es prolongarà fins al 31 de juliol.

La revisió més vacunació té un cost 20 euros i la revisió més vacunació més passaport més identificació, de 70 euros. Han sigut preus establits per consens pels propis veterinaris.

El regidor de Sanitat recorda l’obligatorietat de mínim un segellat anual de la desparasitació.

Compartir: