La Comissió d’Explotació del Transvasament Tajo-Segura ha autoritzat el desembassament d’aigua

La Comissió d’Explotació del Transvasament Tajo-Segura ha autoritzat el desembassament d’aigua

Carlos González: “El Govern de Pedro Sánchez compleix els seus compromisos amb els agricultors en autoritzar un transvasament del Tajo de 38 hectòmetres cúbics”

L’alcalde d’Elx diu que “és una magnífica notícia per al Camp d’Elx el fet que disposarem d’aigua suficient per a garantir la viabilitat de les collites”

El regidor també destaca el desbloqueig del transvasament Xúquer-Vinalopó, “que possibilitarà l’arribada d’altres 16 hectòmetres cúbics”

 

L’alcalde d’Elx, Carlos González, assegura que “el Govern de Pedro Sánchez compleix els seus compromisos amb els agricultors en autoritzar un transvasament del Tajo de 38 hectòmetres cúbics d’aigua que permetran garantir la viabilitat dels cultius en el nostre territori”.

El regidor il·licità fa aquesta valoració després de conéixer que la Comissió d’Explotació del Transvasament Tajo-Segura ha autoritzat el desembassament d’aigua en confirmar-se que hi ha suficients reserves en els embassaments d’Entrepeñas i Buendía. Així mateix, si el dia 1 d’agost se certifica que el nivell dels referits pantans està per damunt dels 660 hectòmetres cúbics hi haurà un nou enviament d’altres 38 hectòmetres cúbics.

La llei estableix que els transvasaments des del Tajo fins a la conca del Segura només es poden realitzar quan l’aigua acumulada en els embassaments de capçalera es troba per damunt dels 400 hectòmetres cúbics. En l’actualitat emmagatzemen un total de 699 hectòmetres cúbics.

“Considere que és una magnífica notícia que el Govern d’Espanya haja aprovat el desembassament, és una mesura que vindrà molt bé al camp del sud de la Comunitat Valenciana i especialment al Camp d’Elx. A més, a això cal unir el fet enormement positiu que s’haja desbloquejat el transvasament Xúquer-Vinalopó, que possibilitarà l’arribada d’altres 16 hectòmetres cúbics. I a això caldria afegir que el mes d’agost, si Entrepeñas i Buendía estan per damunt dels 660 hectòmetres,es puguen transvasar altres 38 hectòmetres”, expressa el regidor il·licità.

“Crec que és una magnífica notícia per al Camp d’Elx el fet que anem a disposar d’aigua suficient per a garantir la viabilitat dels cultius del nostre territori”, precisa Carlos González.

Compartir: