El Pla del Centre contempla la creació de nous aparcaments, la millora en la seua senyalització, l’extensió de la conversió en zona de vianants a nous carrers i la reforma de les línies d’autobús

El Pla del Centre contempla la creació de nous aparcaments, la millora en la seua senyalització, l’extensió de la conversió en zona de vianants a nous carrers i la reforma de les línies d’autobús

L’alcalde destaca que el nou projecte de revitalització del centre inclou propostes de comerciants/es, veïns i veïnes i grups polítics i compta amb un gran consens

 

DISPONIBLE LA CONSULTA PÚBLICA

L’alcalde, Carlos González, ha presentat el Pla Centre, el projecte dissenyat per l’equip de govern després d’incorporar les propostes de grups polítics, col·lectius veïnals i associacions de comerciants. Juntament amb Carlos González han estat els regidors de l’equip de govern, Felip Sànchez, Jesús Pareja, Antonio García, Patrícia Macià i Héctor Díez, així com la presidenta de l’Associació de Comerç i Serveis d’Elx, Raquel Sempere. “El Pla Centre és un projecte integral d’actuació sobre el centre històric i comercial l’objectiu del qual és contribuir a revitalitzar el centre històric i comercial de la nostra ciutat”, ha comentat l’alcalde, qui ha aclarit que “és producte de la reflexió del govern sobre el model de centre que volem però, al mateix temps, és conseqüència de les aportacions dels col·lectius veïnals, associacions de comerciants i per les formacions polítiques. Per això, vull realitzar un agraïment exprés al representant del Partit d’Elx, Jesús Pareja, i al portaveu de Ciutadans, David Caballero, per les seues propostes i per la seua contribució al consens generat entorn d’aquest projecte. I per descomptat, també vull agrair les associacions de comerciants, com l’Associació de Comerciants del centre d’Elx i el seu representant, Jaime Javaloyes, i l’Associació de Comerç i Serveis d’Elx, amb la seua presidenta, Raquel Sempere, que ens acompanya”. Carlos González ha destacat que el Pla Centre ha concitat un consens ampli d’associacions i polítics sobre la transformació i modernització del centre. “És el full de ruta per a fer del centre de la nostra ciutat un espai modern i fàcilment accessible per a visitants i restes de veïns i veïnes d’altres barris d’Elx”, ha dit. L’alcalde ha destacat que les accions a emprendre, com és la conversió en zona de vianants de carrers, està condicionada al desbloqueig del Mercat Central. “No obstant això, hi ha accions del Pla Centre que són necessàries i que es començaran a portar a terme, com és el cas de la posada en marxa de la senyalització dinàmica de l’oferta d’aparcaments fins a les obres previstes en carrers com Alfons XII o Virgen de la cabeza”. Quant al contingut del Pla Centre, l’alcalde ha esmentat la reestructuració de les línies d’autobús enfront de la proposta inicial. El pas dels autobusos urbans es repartiria entre els carrers Vicente Blasco Ibáñez, avinguda de la Llibertat i el carrer Àngel (on es reduiria el 50% del trànsit en aquest carrer). A més, s’incrementaria la seguretat viària als carrers Alfons XII, Juan Ramón Jiménez i, especialment, al carrer Àngel, i s’adoptarien mesures de control i gestió del trànsit en aquestes zones. D’altra banda, el pla contempla una millor senyalització dels aparcaments en rotació i un increment d’un miler de places d’aparcament amb la creació de dos pàrquings públics en Candalix i en José María Buck. L’alcalde ha destacat l’extensió de les actuacions de conversió en zona de vianants no solament de la plaça de Baix i Corredora, sinó també cap al nord, fins les Eres de Santa Llúcia, i cap al carrer San Miguel, al sud de la Corredora. “Es tracta d’estendre les obres de conversió en zona de vianants d’una forma programada i calendarizada”, ha indicat el primer regidor. Per la seua part, el representant de Compromís, Felip Sànchez, ha reiterat els agraïments a col·lectius i partits polítics que han sumat propostes al pla. “Ha sigut un debat molt fructífer que partia d’un projecte molt interessant per a la nostra ciutat i que ara s’ha millorat amb noves aportacions. És un projecte que aporta solucions de futur per a fer del centre un pol d’atracció”, ha assenyalat Felip qui, a més, ha destacat “la importància que té aquest pla de cara a aconseguir la capitalitat verda l’any 2030. Cal tindre en compte que aquest nou projecte aposta per la mobilitat sostenible, una ciutat amable i una reducció de la contaminació, que repercutirà en una millora en la qualitat de vida de les persones”. Jesús Pareja ha insistit en la importància que té haver aconseguit un consens tan alt entorn d’un projecte fonamental de la ciutat. “Estic especialment content perquè possiblement aquest nivell de consens entorn del 90% és alguna cosa inèdita en l’esdevindre històric de la ciutat, cosa impensable en anteriors governs. Hem de donar un pas cap a un horitzó amb una ciutat millor”. Raquel Sempere ha dit que “el petit comerç el que necessita són més visites per a poder reactivar les compres. Volem un canvi el més ràpid possible i ,per això, donem suport a un canvi que ens hi pot portar”. Finalment, el representant de Ciutadans, David Caballero, ha dit que “aquest pla millora el projecte que es va presentar al febrer i ho fa perquè obri les portes a la participació d’associacions i formacions polítiques. Per a nosaltres, hi havia quatre prioritats com ampliar la conversió en zona de vianants a altres zones, millorar la senyalització dinàmica dels aparcaments, millorar  la seguretat viària en incorporar passos de vianants intel·ligents i, la quarta qüestió, controlar els accessos privats a les zones per als vianants que permetrà una reducció important de més del 50% en zones com el carrer Àngel. Aquest és el projecte per a començar i, a partir d’ací, anirem incloent altres peces”.

Compartir: