L’Ajuntament pren mesures per a afavorir unes festes accessibles i inclusives per a tota la ciutat

L’Ajuntament pren mesures per a afavorir unes festes accessibles i inclusives per a tota la ciutat

La regidora de Benestar Social, Teresa Macià, ha presentat les accions que s’han posat en marxa, en col·laboració amb altres regidories i tenint en compte les reivindicacions dels col·lectius que formen part del consell de Discapacitat, per a afavorir les festes accessibles i inclusives.

 

“Quant a desfilades, des de la regidoria de Festes es donen dues opcions: una que continuarà sent habilitar dos punts reservats per a persones amb mobilitat reduïda, com altres anys (en la plaça de Baix i l’altre en principi en l’avinguda del País Valencià en confluència amb Reina Victòria), i una altra opció que és, quan s’acudisca a la venda de localitats, indicar que la cadira és per a persones amb mobilitat reduïda, perquè l’empresa del muntatge de cadires ho tinga en compte”, ha expressat la regidora de Benestar Social.

Quant al Misteri, es reservarà la primera fila i la porta d’accés serà la sagristia. Els dies 14 i 15, en els quals l’entrada és lliure, es reserva un lateral. Les persones cegues poden disposar d’una guia per a seguir el Misteri en braille.

“Per a les persones sordes, i des del Patronat, s’ofereix el servei de signes de les representacions. Per a acudir, cal contactar amb Apesoelx o Fesord, des d’on se centralitza la recepció de sol·licituds”, ha explicat Macià.

Així mateix, amb motiu del tall de carrers en la zona del centre per Festes, s’habilitarà un nombre determinat d’aparcaments reservats a discapacitats en el passeig de la Joventut. Aquests se senyalitzaran adequadament a partir d’aquest dimarts dia 7 d’agost.

Compartir: