Cargando Esdeveniments

« Todos los Esdeveniments

  • Este esdeveniment ha pasado.

Actos 75 aniversario de la muerte de Miguel Hernández

22/09/17 - 30/10/17

image_68515_jpeg_800x600_q85

Amb motiu del 75 aniversari de la mort del poeta Miguel Hernández la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Elx ha organitzat un programa variat d’actes.

ABRIL

Els dissabtes 1, 8 i 29 d’abril; i el dissabte 6 de maig, el Centre d’Estudis Miguel Hernández acollirà el projecte didàctic “Pintant Versos”, una iniciativa que relaciona la poesia del poeta amb pintura i dibuix, i va dirigit a alumnes de 6 a 12 anys.

El divendres 7 d’abril es durà a terme una conferència en el MACE a partir de les 19:30 hores titulada “Rafael Zabaleta & Miguel Hernández: dos exponents de la cultura del poble” i la durà a terme Francisco Escudero.

El dissabte 22 d’abril a les 11:30 hores es farà un homenatge a Miguel Hernández en el Centre Cultural Les Clarisses, que serà a càrrec de l’Associació UNESCO-Elx amb una lectura de poemes i la participació d’escriptors il·licitans.

El dijous 27 d’abril, el Centre Cultural Les Clarisses acollirà a les 20 hores la presentació de l’obra literària Memòries de Josefina Manresa. A l’acte acudiran hereus del poeta i Antonio Gutiérrez, ex-secretari general de CCOO.

MAIG

El dijous 11 de maig, el Centre d’Estudis Miguel Hernández acollirà tallers didàctics “Lletres i lletres” de poesia, teatre i narrativa, dirigit especialment a les persones majors dels centres socials de la ciutat.

JUNY

El dijous 1 de juny el Gran Teatre acollirà a partir de les 20:30 hores l’actuació poètic-musical “Miguel Hernández en el 75 aniversari de la seua mort” amb Luís de l’Olmo recitant, Luís Santana com baritono i Antonio López al piano.

El dijous 8 de juny es presentarà el llibre “Deixa’m l’esperança” a les 20 hores en el Centre d’Estudis Miguel Hernández.

El dissabte 17 de juny es realitzarà en el Centre d’Estudis Miguel Hernández un mural poètic, on diversos grafiteros il·licitans duran a terme una obra en el carrer en homenatge al poeta.

SETEMBRE

El divendres 22 de setembre s’inaugurarà a les 20 hores en la Sala Ordre Tercera una escultura d’Alejandro Caamaño en pedra i bronze inspirades en el poema “Va arribar amb tres ferides”.

El dijous 28 de setembre les Clarisses acollirà la presentació de les traduccions de l’obra de Miguel Hernández a l’anglès i al francès.

OCTUBRE

El dijous 5 d’octubre, el Centre d’Estudis Miguel Hernández, acollirà un taller per a escolars titulat “La vida és conte”, basat en el conte “El teuladí i el presoner” que Miguel Hernández va escriure en la presó i que va quedar inconcluso.

El divendres 6 d’octubre es representarà a La Llotja de Altabix a partir de les 12 hores l’obra “El teuladí i el poeta”.

El dijous 19 d’octubre, el Centre Cultural Les Clarisses acollirà la presentació de les Obres Completes de Miguel Hernández, editades per Jesucrist Riquelme.

Finalment, el dilluns 30 d’octubre es durà a terme un concert del cantautor Paco Dames amb estudiants de secundària. L’acte tindrà lloc a les 11 hores a la Llotja de Altabix.

 

Compartir:

Detalls

Comença:
22/09/17
Finalitza:
30/10/17
Categories:
, ,
Pàgina Web:
http://elx.es/cultura

Organitzadors

Elx Cultura
Elx Cultura

Lloc

Centre D’estudis Miguel Hernández
Carrer Sor Josefa Alcorta, 1 Elx, Alacant 03204 España + Google Map