ACTIVITATS

Formación en TICS. La concejalía organiza cursos para acercar las nuevas tecnologías a las personas mayores con la perspectiva de eliminar en lo posible la brecha digital de la sociedad de la información y comunicación que se plantea a muchas generaciones. Para ello se oferta cursos de informática básicos y avanzados  para aquellas personas que no han tenido la oportunidad de familiarizarse con el uso de los ordenadores.

Talleres mayores movilizados. Por el convenio firmado con la organización JovesSolides a través de un convenio con Vodafone, se realizan talleres para el manejo de telefonía móvil y tablets por parte de los mayores. Estos cursos son gratuitos y solo tienen que acudir con su propio móvil.

La discriminació per envelliment i de vegades l’abandó i maltractament de les persones majors és una actitud freqüent i perjudicial que es basa en el cas que és una norma social i, per tant, acceptable. Esta marginació és una realitat en la major part de les societats, d’una forma o una altra, i es materialitza en les actituds dels individus, les pràctiques institucionals i normatives, i la representació mediàtica. Totes elles devaluen i exclouen a les persones majors.

Amb motiu de la celebració del dia 1 d’octubre, Dia Internacional de les Persones Majors, des de la Regidoria de Polítiques de Majors s’organitzen diferents actes per a homenatjar i rendir tribut als nostres majors, centrats principalment en el mes d’octubre.

La informació més detallada respecte a les activitats i el lloc de desenvolupament es publicarà en una data més pròxima a l’esdeveniment.

Des de la Regidoria de P. de Mayores  es realitza el Concurs gastronòmic Superxef Senior, on els nostres majors poden demostrar els seus dots culinaris difundiendo  les seues virtuts i habilitats en la cuina, contribuint a la seua permanència en el temps a través de les noves generacions.

Més Informació.

El programa d’animació sociocultural, a través de tallers i activitats en els centres socials fonamentalment, pretén ajudar a la ciutadania elxana al seu desenrotllament personal i social, a través del seu temps d’oci, facilitant que es generen relacions i vincles entre les persones participants.