Acosta’t a conéixer el Camp d’Elx de la mà dels millors hostalers de la ciutat, en unes jornades en què productes de temporada com la magrana, l’encarnella, els dàtils o les taronges són els protagonistes.

1 ENCARNELLA

En moltes cases d’Elx no hi ha Nit de Nadal sense truita d’encarnelles. La reina de les hortalisses d’hivern i una de les més depuratives.

Sabies que l’encarnella és en realitat la flor, no madura, de la carxofera? I que els antics egipcis ja gaudien del seu sabor?

Va! Anima’t a menjar encarnelles tu també!

2 TARONJA

En suc, amb canyella, confitada, en melmelada, a mossos… la taronja ens alegra els desdejunis, els berenars i les postres.

Gràcies a la seua aportació de vitamina C, no hi ha casa que no gaudisca del seu sabor i els seus beneficis per a la salut, perquè no sols reforça les nostres defenses contra els refredats, sinó que és un dels aliments més beneficiosos per a lluitar contra l’envelliment cel·lular i de la pell.

3 CARABASSA

Sobre la carabassa podem dir tant… A Espanya, la major concentració de cultius de carabassa la trobem a la Comunitat Valenciana i a Màlaga, així que estem en ple epicentre de camps de carabasses. Les tenim a mà i de riquíssim sabor.

Et donem un truc per a triar-ne la millor: pega-li uns colpets i si sona com si estiguera buida, significa que està madura, llesta per a consumir. Bon apetit!

4 FAVES

Les faves són un dels aliments més antics de la humanitat. Se sap que en el Neolític ja les consumien.

I, una vegada més, no concebem un sopar de Nadal sense uns bons grapats de faves sobre la taula o un esmorzar a base de faves cuites amb pernil o remenades amb ou, acompanyat d’un gotet de vi de la nostra terra.

Riques en ferro i potassi, són un ingredient clau en la nostra gastronomia.

5 KAKI

El caqui de la nostra zona ens recorda en la seua forma a la tomaca, però amb un color més ataronjat.

Segons el seu temps de maduresa, poden ser més o menys dolços, però sempre ens aportaran una bona dosi de vitamina A, vitamina C, potassi i fibra.

Els heu provat en ensalades o melmelades? No deixeu passar l’oportunitat de tastar receptes fetes amb caqui. Deliciós!

6 MAGRANA

Considerada una “superfruita”, rica en antioxidants, potassi, calci, magnesi i vitamines.

La magrana és símbol de la nostra ciutat, pel seu gran protagonisme en El Misteri, però sabíeu que les magranes es cultiven des de fa més de 5000 anys i que en moltes cultures són símbol de fecunditat?

DEL CAMP A LA TAULA!

Vols saber on pots trobar els plats amb els productes de temporada del Camp d’Elx?

Descobreix quins restaurants participen en aquestes jornades i troba tota la informació sobre plats i productes ací