Tres alpinistes il·licitans aconsegueixen escalar una paret de gel de més de 500 metres d’altura als Andes

Tres alpinistes il·licitans aconsegueixen escalar una paret de gel de més de 500 metres d’altura als Andes

Els esportistes han fet lliurament a l’alcalde i a la Regidoria d’Esports d’un pòster commemoratiu de la pujada

 

Els alpinistes il·licitans Juan Agulló, Javier Ruvira i David Belmonte van aconseguir el passat estiu escalar una paret de gel de més de 500 metres en la zona peruana dels Andes i, per això, han entregat a l’alcalde d’Elx, Carlos González, i a la Regidoria d’Esports un pòster commemoratiu de la pujada, a causa de l’ajuda que sempre han rebut per part de l’Ajuntament.

Agulló ha explicat que l’any 2015 ja va intentar pujar aquesta paret, situada en el nevat Alpamayo, però es va quedar a meitat. “Vam fer un acte en el Centre de Congressos i tant Juan com David, en veure les imatges, em van proposar tornar a intentar-ho. Tres anys després ho hem aconseguit”, ha explicat Juan Agulló.

Els alpinistes il·licitans van arribar a l’agost al Perú i van haver d’esperar tres dies perquè el temps acompanyara i poder començar la pujada. “Hi havia risc de despreniment de neu”, ha assenyalat Agulló.

Al tercer dia, van començar la pujada, i van instal·lar tres campaments: el campament base, un mig i un altre alt. A les 00.30 hores, van començar a escalar, i van arribar al cim a les 13 hores. “Quan vam arribar ens vam fer les fotos corrent per a baixar com més prompte possible, degut al perill que un allau ens agafara”, ha confessat Agulló, qui ha afegit que  va començar a gaudir el triomf fins que no va baixar a la base.

En aquest punt, els alpinistes es troben recollint imatges de la pujada per a poder dur a terme un acte en el Centre de Congressos després de Setmana Santa.