La palma blanca torna als carrers il·licitans amb les tradicionals paradetes

La palma blanca torna als carrers il·licitans amb les tradicionals paradetes

 

El primer esment del comerç de palma blanca a Elx es remunta als llibres de Cabildo de 1429

El regidor de Mercats, Carlos Sánchez, ha instat la ciutadania a acudir al les paradetes i a la ponència del dimecres 12

 

Amb la Setmana Santa, torna el mercat de palma blanca per a, amb el seu gènere, engalanar els carrers il·licitans de cara al Diumenge de Rams, Festa d’Interés Turístic Internacional des de 1997. El comerç de palma blanca, el primer esment del qual es remunta als llibres de Cabildo de 1429, continua segles després. Per això, el regidor de Mercats, Carlos Sánchez, ha presentat l’horari i la ubicació de les paradetes per a aquest 2019.

Sánchez ha detallat que, el divendres 12 i dissabte 13 d’abril, des de les 9 fins a les 21 hores, el mercat ambulant de palma blanca se situarà a la plaça de Baix, plaça Barcelona, plaça Madrid, mercat de Sant Josep (El Pla), plaça d’Altabix, plaça de Castella, Torrellano (solament divendres 12 al matí, que coincideix amb el mercat ambulant) i la Foia (solament divendres 12 al matí, que coincideix amb el mercat ambulant). El diumenge 14 d’abril, des de les 9 fins a les 13 hores, s’instal·larà enfront de l’Oficina de Turisme.

“Enguany, a més”, ha declarat el regidor, “hem volgut donar-li més amplitud”, i ha anunciat la celebració de la conferència ‘La palma blanca i el Diumenge de Rams a Elx’, en el Saló de Plens de l’Ajuntament, aquest dimecres 10 d’abril, a les 20 hores, a càrrec del gestor del Museu de la Festa, Joan Castaño, per a “realçar la palma blanca i la nostra festa, i donar al mercat ambulant la importància que té perquè és únic”. Així mateix, ha dit, a la plaça de Baix “hi haurà banderoles amb fotos històriques del comerç de palma blanca al llarg de la història il·licitana”. Per la qual cosa Sánchez ha fet una crida a la ciutadania a acudir a les paradetes i a la conferència.

CARTELL DE LA CONFERÈNCIA