L’Ajuntament adjudica les obres per a la construcció d’un aulari per a Infantil en el col·legi Els Garrofers

L’Ajuntament adjudica les obres per a la construcció d’un aulari per a Infantil en el col·legi Els Garrofers

El portaveu de l’equip de govern, Héctor Díez, assegura que el Pla Edificant a Elx és ja una realitat.

El termini d’execució d’aquesta actuació, molt demandada per la comunitat educativa de Matola, és de sis mesos i el pressupost de 296.400 euros.

La Junta de Govern Local ha adjudicat hui la primera obra del “Pla Edificant”. Un pla que suposarà una inversió de més de 32 milions d’euros en infraestructures educatives per a Elx.

“El Pla Edificant ja és una realitat a Elx. Hui hem procedit a adjudicar la construcció de tres aules d’Infantil del col·legi Els Garrofers”, ha explicat el portaveu de l’equip de govern, Héctor Díez, qui ha aclarit que el termini d’execució és de sis mesos i el pressupost de 296.400 euros.

Cal recordar que, actualment, el col·legi Els Garrofers té l’etapa d’infantil a tres quilòmetres de la de primària, i era una vella reivindicació de la comunitat educativa la creació d’aquest aulari.

El projecte, elaborat per l’arquitecte municipal Julio Sagasta, contempla un edifici exempt que va dins del col·legi Garrofers, que albergarà tres aules d’Infantil, de 50 metres quadrats cadascuna i amb els lavabos incorporats. La superfície total és de 212 metres quadrats i el termini d’execució de l’obra és de sis mesos, que es poden escurçar, cosa que es valora en la licitació.

Jaume Balmes i la Gàl·lia

D’altra banda, Díez ha confirmat que “en aquests moments s’estan classificant les ofertes per a la construcció del menjador del Jaume Balmes. En aquest cas s’han presentat un total de dotze ofertes, i estem parlant d’una actuació que ha eixit a licitació per 295.000 euros. Prompte la Junta de Govern procedirà a la seua adjudicació definitiva i s’iniciaran les obres”.

Quant a les tres aules d’Infantil a la Gàl·lia, el portaveu ha dit que “la presentació d’ofertes finalitza el 30 de juliol. Aquesta obra compta amb un pressupost de prop de 357.000 euros i permetrà eliminar els barracons del centre educatiu.

“Abans que finalitze l’any, l’equip de govern tindrà en marxa ja tres obres del Pla Edificant que suposarà millorar la dotació d’infraestructures en els nostres centres educatius i l’eliminació total de barracons en el terme municipal d’Elx”, ha indicat Díez, qui ha afegit que “és una magnífica notícia fruit de la col·laboració de la Generalitat Valenciana i de l’Ajuntament en la seua aposta per una educació pública de qualitat”.