L’alcalde i el conseller d’Habitatge acorden intensificar la col·laboració per a avançar en la regeneració del barri de Sant Antoni i en la candidatura Elx Capital Verda 2030

L’alcalde i el conseller d’Habitatge acorden intensificar la col·laboració per a avançar en la regeneració del barri de Sant Antoni i en la candidatura Elx Capital Verda 2030

Carlos González i Rubén M. Dalmau assisteixen a l’obertura de la trobada de polítiques contra el canvi climàtic-Projecte IMPULSE que s’ha celebrat en el centre de Congressos

Elx és l’únic municipi espanyol que participa en el projecte europeu IMPULSE, la fi del qual és per a promoure l’eficiència energètica en els edificis públics

 

L’alcalde d’Elx, Carlos González, acompanyat pel regidor de Medi ambient i Medi rural, Antonio García, i per la regidora d’Urbanisme, Ana Arabid, ha assistit a l’obertura de la trobada de polítiques contra el canvi climàtic-Projecte Impulse que s’ha desenvolupat en el Centre de Congressos i que ha comptat amb la presència del vicepresident segon del Consell, i conseller d’Habitatge, Rubén M. Dalmau, en la seua primera visita a Elx.

IMPULSE

El projecte IMPULSE pretén dissenyar una eina web per a l’inventari i auditoria energètica d’edificis públics municipals. Sobre la base d’aquesta eina, els municipis podran elaborar plans de millora de l’eficiència energètica dels seus edificis d’una forma senzilla i econòmica. Aquest projecte està liderat pel Centre de Fonts d’Energies Renovables i Estalvi de Grècia, i compta amb un pressupost global de 2.222.863 euros.

Elx és l’únic municipi espanyol que participa en el projecte europeu IMPULSE, juntament amb l’Institut Valencià de l’Edificació (IVE), la ciutat d’Heraklion i el Centre de Fonts d’Energies Renovables i Estalvi de Grècia, l’Envirobat BDM i l’Agència de Desenvolupament Regional de Provença de França; el municipi de Ravenna a Itàlia; l’Institut d’Energia Hrvoje Pozar i la ciutat d’Osijek de Croàcia, i la ciutat de Mostar de Bòsnia i Hercegovina.

“Aquesta jornada té una enorme importància en termes per a la Comunitat Valenciana i en l’àmbit local. Crec que l’eficiència energètica en edificis públics és una qüestió fonamental en la lluita contra el canvi climàtic i en aquest objectiu de les administracions públiques de sumar esforços per a frenar el canvi climàtic”, ha indicat l’alcalde, qui ha afegit que “el protagonisme dels ajuntaments és fonamental i, en aquest sentit, l’Ajuntament d’Elx està treballant en l’estratègia EDUSI en l’eficiència energètica en l’enllumenat públic i en les instal·lacions municipals. Treballem en aquesta qüestió que té un enorme recorregut de futur quant a estalvis econòmics i quant a l’objectiu de lluitar contra el canvi climàtic”.

Carlos González ha agraït la presència de Dalmau i li ha convidat a continuar treballant conjuntament, Ajuntament i Generalitat, per a veure l’inici del tercer bloc del barri de Sant Antoni.

Per part seua, Dalmau, en la seua primera visita oficial a Elx ha dit que “el Consell del Botànic d’Alacant té com a missió mirar cap al sud. Que el primer acte sobre transició verda i ecologia es faça a Elx és molt important. Parlarem en el marc d’una conferència internacional sobre canvi climàtic i mirar cap al sud perquè crec que no ha estat del tot involucrat en les polítiques públiques de l’Estat i de la Comunitat i cal revertir aquesta situació”.

El vicepresident segon ha dit que ja s’ha citat amb l’alcalde per a començar a treballar sobre projectes que interessen a Elx com el barri Sant Antoni o de com aconseguir la Capitalitat Verda Europea 2030.