Un total de 40 agents vetlaran fins al 8 de setembre per millorar la seguretat a les platges il·licitanes

Un total de 40 agents vetlaran fins al 8 de setembre per millorar la seguretat a les platges il·licitanes

El regidor de Seguretat, Ramón Abad, assegura que “amb la Unitat Marítim-Turística garantim que quan un il·licità o il·licitana o algun/a turista es trobe amb un problema tinga a prop a la Policia Local per a resoldre’l”

 

El regidor de Seguretat Ciutadana, Ramón Abad, i el regidor de Turisme, Carles Molina, han anunciat la posada en marxa per tercer any consecutiu del Grup d’Unitat Marítima i Atenció Turística (GRUMAT).

“L’objectiu d’aquesta unitat és garantir la seguretat a les nostres platges. És un servei que considerem essencial perquè complementa el que és l’Elx segur que volem tots”, ha explicat Ramón Abad, qui ha afegit que “amb aquesta unitat garantim que quan un il·licità o il·licitana o algun turista es trobe amb un problema tinga a prop a la Policia Local per a resoldre’l”.

Aquesta unitat està formada per 40 agents, dos oficials i un inspector. D’ells hi ha dos agents en platges, dos en llanxes, dos en els passejos i quatre formen la unitat marítima. La unitat, que funcionarà fins al 8 de setembre, actua a les platja dels Arenals del Sol, la Marina, el Rebollo, el Pinet, l’Altet i el Carabassí.

Abad ha dit que des que es va posar en marxa aquesta unitat ha realitzat més de 1.200 serveis. El regidor ha indicat que l’índex de furts a la platja ha baixat un 60% i els serveis per als quals s’ha requerit la Unitat tenen a veure amb garantir les zones d’abalisament, perquè cap embarcació la traspasse i pose en risc la integritat dels banyistes; amb el control de la pesca il·legal amb arpó i el control de la venda ambulant i aliments peribles.

“Podem dir amb rotunditat que tenim unes platges més segures, accessibles i un litoral per al gaudi de tots els i les estiuejants”, ha assenyalat el regidor.

Per part seua, Carles Molina ha indicat que “aquesta unitat permet acostar els serveis municipals al litoral en una època estival en la qual hi ha una major afluència de persones a aquestes zones. Es tracta de reforçar els serveis municipals a les nostres platges per a un millor gaudi d’aquestes”.