La regidora de Festes anima els il·licitans i les il·licitanes a participar en la “Carretillà 2019”

La regidora de Festes anima els il·licitans i les il·licitanes a participar en la “Carretillà 2019”

Enguany està previst el llançament de 2.000 dotzenes de carretilles i la presència de més d’un centenar de carretillers/es a la zona fitada de l’Hort del Monjo. La Carretillera d’Honor, Cristina Medina, afirma que està “orgullosa de poder contribuir a mantindre viva una tradició tan il·licitana com és el llançament de carretilles”.

La regidora de Festes, Mariola Galiana, el president de l’Associació de Carretillers i Tradicions d’Elx (ACTE), Jaime Sánchez, i la Carretillera d’Honor 2019, la periodista Cristina Medina, han explicat hui tots els detalls de la “Carretillà 2019” que tindrà lloc l’en la matinada del 13 d’agost al 14 d’agost, a partir de les 00.45 hores a l’Hort del Monjo.

Una carretillà en la qual està previst el llançament de 2.000 dotzenes de carretilles i l’entrada al recinte fitat de més d’un centenar de carretillers/es.

Tant Mariola Galiana com Cristina Medina han confirmat que enguany entraran en la “gàbia” i han animat els il·licitans i les il·licitanes a participar en aquesta tradició, bé entrant al recinte fitat, bé com a espectadors/es.

Per part seua, Jaime Sánchez ha recordat que per a entrar al recinte és imprescindible haver realitzat el curs de carretiller, així com aportar el DNI als agents de la Policia Local que regulen els accessos. A més, s’ha d’acudir amb la indumentària adequada per a evitar cremades.

“En els últims anys hem aconseguit que els informatius nacionals no òbriguen les notícies del dia 14 amb el nombre de ferits a Elx en la Nit de l’Albà. De fet, l’any passat només va haver-hi 8 ferits i cap de gravetat”, ha explicat Sánchez.

En aquesta mateixa línia, Cristina Medina, ha assenyalat que “la pólvora no és perillosa si saps quins productes has de comprar i com fer un bon ús d’aquests”.

Medina ha assegurat sentir-se molt orgullosa per ocupar el càrrec de “Carretillera d’Honor”. “Quan em van cridar em va fer moltíssima il·lusió perquè sempre m’ha agradat la pólvora i soc d’Elx. Per a mi, la Nit de l’Albà és la nit favorita de les Festes d’Elx i les carretilles han format part de la meua vida. M’he ficat en la Glorieta i als carrers del centre però enguany per primera vegada entraré en la zona fitada de l’Hort del Monjo”, ha indicat la periodista qui ha afegit que “estic molt contenta de contribuir a mantindre viva aquesta tradició il·licitana que es remunta a 1750”.