L’Equip de Govern adjudica per 448.000 euros les obres del menjador del col·legi Jaume Balmes

L’Equip de Govern adjudica per 448.000 euros les obres del menjador del col·legi Jaume Balmes

El projecte té un termini d’execució de cinc mesos i s’emmarca en el Pla Edificant, com la construcció de les tres aules en Els Garrofers, aprovada la setmana passada, o la immediata contractació de les aules de la Gàl·lia. També dona llum verda a la remodelació del carrer Andreu Castillejos per a convertir-lo en un eix comercial i a la renovació dels equips de refrigeració i calefacció del Gran Teatre.

La Junta Local de Govern ha adjudicat aquest matí les obres de menjador del col·legi Jaume Balmes, que s’emmarquen en el Pla Edificant, per un import de 448.000 euros amb IVA i un termini d’execució de cinc mesos. A aquesta licitació s’han presentat un total de 12 ofertes, segons ha informat el portaveu del Govern, Héctor Díez.

Aquestes obres s’uneixen a les tres aules d’Infantil del col·legi Els Garrofers, de Matola, adjudicades la setmana passada, i a la finalització del termini de presentació d’ofertes per a la construcció d’altres tres aules d’Infantil en el col·legi La Gàl·lia, que seran contractades el pròxim mes de setembre, tal com ha assenyalat Díez.

“Amb això, els tres primers projectes del Pla Edificant en el nostre municipi ja són una realitat i, sumat a l’inici de la licitació de l’institut número 11 “Periodista Vicente Verdú”, podem dir que el compromís de la Generalitat a Elx amb les infraestructures educatives és una realitat. En poques setmanes podrem veure l’inici d’obres. L’Equip de Govern continua treballant en la resta de projectes i en els pròxims mesos la Junta de Govern aprovarà altres iniciatives dins del Pla Edificant pel que aquesta legislatura serà la de la millora de les infraestructures educatives a la nostra ciutat”, ha explicat el portaveu.

Millores en Andreu Castillejos i Gran Teatre

Així mateix, s’han aprovat els plecs de condicions de dos projectes contemplats en el pla d’inversions financerament sostenibles. D’una banda, els de la remodelació del carrer Andreu Castillejos, anteriorment José María Pemán, amb un pressupost de 110.000 euros i dos mesos d’execució. I per una altra, es milloraran els equips de refrigeració i calefacció del Gran Teatre.

“El carrer Andreu Castillejos serà remodelat completament per a assemblar-se a altres eixos comercials ja remodelats com poden ser Reina Victòria o Poeta Miguel Hernández. Passarà a tindre un nou paviment, es millorarà l’accessibilitat en tot el carrer, des d’Antonio Machado fins a Reina Victòria, es crearan noves rampes i s’instal·laran jardineres i bancs, a més d’homogeneïtzar tot el paviment perquè ha patit nombroses modificacions. Tindrà una imatge uniforme i es farà una actuació d’urbanisme comercial. Així mateix, s’ordenarà tota la zona de càrrega i descàrrega, així com les parades d’autobusos en la zona dels pisos blaus que afecta a aquest carrer. La licitació de les obres serà immediata i es consensuaran amb veïns i comerciants perquè no afecten la campanya de Nadal”, ha indicat el regidor.

Pel que respecta a la renovació de l’equipament de refrigeració i calefacció del Gran Teatre la inversió és de 101.000 euros i el termini d’execució de tres mesos. “Aquesta actuació és molt necessària i permetrà que els usuaris gaudisquen de la cultura de la millor manera”, ha assenyalat el portaveu.

El pla d’inversions financerament sostenibles compta amb un muntant de 18 milions d’euros, “i al llarg de les pròximes juntes de govern s’aprovaran els plecs i projectes de les altres obres abans del 31 de desembre, per la qual cosa aquestes inversions seran una realitat. L’execució dependrà de la licitació, però els projectes i els plecs s’aprovaran perquè els diners no s’hagen de dedicar a l’amortització de deute”, ha assenyalat Díez.

Tallers d’ocupació

Un altre assumpte abordat per la Junta ha sigut la sol·licitud a la Conselleria d’Economia Sostenible d’una aportació de 700.000 euros, 90.000 per part de l’Ajuntament, per a la segona fase d’un pla d’ocupació que s’iniciaria el mes vinent de desembre i que suposarà la contractació de 30 persones aturades per a formar-se i obtindre un certificat de professionalitat, i de quatre professors/es.

“Els projectes que es posen damunt de la taula són la millora de les telecomunicacions i el cablejat de fibra òptica en l’Alcaldia i l’edifici de la Regidoria de Gestió Tributària i Financera i seguir amb l’actuació del vessant del riu, des del pont de Santa Teresa fins al de Canalejas, direcció nord, amb la construcció de murets de maçoneria i la recuperació de la coberta vegetal eliminant espècies malaltes o amb el risc de caiguda i plantant espècies autòctones. També s’actuarà en la zona de davall del pont del Ferrocarril, a l’entorn del col·legi Baix Vinalopó fins al citat pont”, ha explicat Héctor Díez.

Campanya  

La Junta també ha aprovat per un muntant de 3.600 euros la campanya “No muntanyes un circ”, que té el propòsit de conscienciar els joves sobre el consum moderat d’alcohol durant les festes patronals.

Ram d’Or per a Nino

Pel que fa als despatxos extraordinaris s’ha acordat concedir el Ram d’Or al pregoner de les festes, el futbolista de l’Elx CF Nino, i donar autorització per a la celebració del Mercat Medieval i la seua ocupació de la via pública entre els dies 24 i 27 del pròxim mes d’octubre.

Coordinadors/es d’àrea

La Junta ha procedit al nomenament de les nou persones coordinadores d’àrea. L’actual interventora de l’Ajuntament passa a coordinar Gestió Tributària i Financera i es nomena Víctor Martí nou interventor, en les mateixes condicions que l’actual. “El propòsit de l’Equip de Govern és treballar en la consolidació de la plantilla municipal i això afecta també a la plaça d’interventor”, ha explicat el portaveu del Govern.

Les àrees i les persones coordinadores són:

  • Gestió Financera i Tributària i Fons Europeus: Inmaculada Sánchez Mañogil.
  • Contractació Pública i Central de Compres: Rosalía Gómez Barroso.
  • Promoció Econòmica, Desenvolupament Turístic i Ocupació: Enrique José Pineda Pérez.
  • Innovació, Administració Electrònica, Transparència i Recursos Humans: José Antonio Galiano Iborra.
  • Modernització de l’Espai Públic i Serveis Públics Municipals: Luis Tebar Ortiz.
  • Igualtat, Drets Socials, Polítiques Inclusives i Participació Ciutadana: Vicenta Pérez Gonzálvez.
  • Educació, Universitat, Cultura, Festes i Esports: Santiago Ule Garrido.
  • Urbanisme i Capitalitat Verda Europea, EDUSI i autorització d’activitats: Isabel Pérez Cascales.
  • Desenvolupament Sostenible, Medi Ambient, Mobilitat Urbana, Trànsit, Eficiència Energètica i Desenvolupament Rural: Juan Carlos Aranda López.