Carlos González: “El segell de Denominació d’Origen Protegida significa que la Granada Mollar és un producte de qualitat, genuí i excel·lent”

Carlos González: “El segell de Denominació d’Origen Protegida significa que la Granada Mollar és un producte de qualitat, genuí i excel·lent”

El Centre de Congressos acull la jornada “El valor de ser únics” amb la fi de reconéixer el treball dels agricultors i ressaltar les qualitats d’aquest producte. L’alcalde destaca la importància de la mangrana mollar al Camp d’Elx i reitera el compromís del Govern Municipal amb el transvasament Tajo-Segura

L’alcalde, Carlos González, ha assistit a la jornada “El valor de ser únics” organitzat en el centre de Congressos per la Denominació d’Origen Protegida de la Granada Mollar. Un acte en el qual ha estat present la consellera d’Agricultura, Mireia Mollà, i al qual han assistit productors de mangrana de les comarques de l’Alacantí, Vega Baixa i Baix Vinalopó.

Un esdeveniment que, tal com ha declarat el president de la Denominació d’Origen Protegida (DOP) de la Granada Mollar d’Elx, Francisco Oliva, ha servit per a mostrar el suport del Consell Regulador a la Vega Baixa, reconéixer el treball dels agricultors i ressaltar les qualitats de la magrana mollar d’Elx. “Tenim un producte únic i tots hem de ser conscients de la importància que té aquesta distinció per a posar en valor el territori, defensar el producte i garantir el futur del cultiu”, apunta Oliva, qui afig que des de la DOP “treballarem sense descans per a promocionar la nostra varietat, aconseguir que la cadena alimentària valore més el nostre producte i que tot això repercutisca positivament en el sector”.

L’alcalde d’Elx ha iniciat la seua intervenció expressant la seua solidaritat amb els agricultors de la comarca de la Vega Baixa pels danys patits pel temporal. “Aquesta jornada entorn de la magrana mollar d’Elx ha de servir per a llançar un missatge d’unió entre els productors, els consumidors i les institucions per posar l’espatla i tirar avant amb la finalitat de superar les terribles pèrdues”, ha declarat l’alcalde.

A més, l’alcalde ha volgut ressaltar la importància que la Denominació d’Origen Protegida té per a la magrana mollar. “Una distinció que aconseguírem entre tots en 2016. Ser DOP és tindre un important avantatge competitiu en els mercats globalitzats actuals, és portar un segell que significa que la nostra magrana mollar és un producte de qualitat, genuí i excel·lent. És un segell que ens distingeix de les altres varietats i ens posiciona en el mercat nacional i internacional com una de les millors magranes del món”.

Segons González “ser DOP és una garantia de futur per a un cultiu molt important per al Camp d’Elx, però també per a la Vega Baixa i per a l’Alacantí”.

L’alcalde ha reiterat el suport municipal al treball “seriós i rigorós” que estan duent a terme els agricultors per a consolidar la DOP i enfortir la imatge de marca de qualitat de la Granada Mollar.

Finalment, l’alcalde no ha volgut deixar passar l’oportunitat per a reiterar davant els agricultors el suport incondicional del Govern Municipal al transvasament Tajo-Segura. “No volem enfrontaments amb cap territori, només volem que les nostres terres continuen nodrint-se d’un transvasament que és essencial i insubstituïble per als nostres cultius i la nostra terra”.

Per part seua, la consellera d’Agricultura, la il·licitana Mireia Mollà, ha declarat que “la magrana mollar s’ha convertit en la força motora de l’agricultura de 40 municipis del Baix Vinalopó, de la Vega Baixa i de l’Alacantí, però aquest inigualable producte no seria res sense el treball incansable dels agricultors i de les agricultores i de la Denominació d’Origen Protegida”.