Carlos González: “Els jardins de l’Hort del Cura són un símbol de la pròpia identitat dels il·licitans”

Carlos González: “Els jardins de l’Hort del Cura són un símbol de la pròpia identitat dels il·licitans”

L’alcalde, acompanyat de membres del seu Equip de Govern, assistí anit a la celebració del centenari de la compra d’aquest emblemàtic lloc als hereus del capellà José Castaño per Juan Orts Miralles

L’alcalde d’Elx, Carlos González, acompanyat de membres del seu Equip de Govern, va assistir anit a la celebració del centenari de la compra de l’emblemàtic jardí Hort del Cura als hereus del capellà José Castaño per part de Juan Orts Miralles, un acte que es va desenvolupar al costat de la Palmera Imperial i que va comptar amb la presència de prop de 90 membres de la família Orts, així com del president de la Diputació Provincial, Carlos Mazón, i del líder del PP, Pablo Casado.

“Els jardins de l’Hort del Cura són un referent turístic, ambiental i cultural de la nostra ciutat, i m’atrevisc a dir que són també un símbol de la pròpia identitat dels il·licitans. Aquest esplèndid jardí i aquests cent anys de pertinença que aquesta nit commemorem condensen una relació històrica, paisatgística i ecològica d’una família amb un dels horts més bells, més excelsos i més genuïns de la ciutat; i reflecteixen també, a la meua manera de veure, una relació emocional, una relació de volença, l’amor de la família Orts pel seu hort, per les seues palmeres, que sens dubte es fa extensiva al mateix Palmerar”, va assenyalar l’alcalde durant la seua intervenció.

“En un dia com hui, evocant aquesta relació emocional, l’amor que els il·licitans sentim per les nostres palmeres, vull reafirmar amb solemnitat el meu compromís com a alcalde amb el Palmerar. El compromís municipal amb el nostre Palmerar, amb la seua protecció, amb la seua cura i amb la divulgació d’aquest singularíssim tresor natural, conformat i conservat des de l’època musulmana i que tots nosaltres tenim l’obligació de llegar als nostres fills”, va afegir González.

Francisco Orts va donar la benvinguda als assistents i va relatar com després de la mort del capellà José Castaño l’octubre de 1918, Juan Orts Miralles va comprar el jardí als seus hereus l’agost de 1919. L’acte també va comptar amb intervencions de diferents membres de la família procedents de diverses regions d’Espanya i fins i tot del Regne Unit.

Els convidats i els familiars van tindre l’ocasió de signar en el llibre d’honor del jardí i deixar constància de la seua presència i de les seues reflexions en aquest històric i emotiu acte.