El pressupost municipal de 2019 es desbloqueja perquè retiren la seua al·legació cinc policies locals després d’un acord amb l’Equip de Govern

El pressupost municipal de 2019 es desbloqueja perquè retiren la seua al·legació cinc policies locals després d’un acord amb l’Equip de Govern

Els regidors de Recursos Humans, Ramón Abad, i d’Hisenda, Patrícia Macià, destaquen que els comptes municipals podrien entrar en vigor la setmana vinent i que es reconeix la categoria professional dels agents i se’ls abonen els endarreriments

El pressupost municipal de 2019 ha quedat desbloquejat i podrà entrar en vigor la setmana vinent perquè cinc agents de la Policia Local del Torn Zero retiren la seua al·legació després d’una reunió amb responsables de l’Equip de Govern que es va celebrar ahir en la qual s’ha arribat a un acord per a solucionar les seues demandes, segons han informat el regidor de Recursos Humans, Ramón Abad, i l’edil d’Hisenda, Patrícia Macià.

L’al·legació dels agents suposava la paralització del pressupost d’enguany que no podria entrar en vigor fins al mes d’octubre perquè haurien de tornar al ple d’aquest mes amb els consegüents retards en els pagaments d’ajudes a l’IBI o de diferents subvencions.

L’acord, tal com ha explicat Ramón Abad, suposa reconéixer la categoria dels agents mitjançant una modificació puntual de l’ordenació de llocs de treball, que ja venia d’un compromís de l’anterior Equip de Govern. Els termes d’aquest es portaran a una taula de negociació que es convocarà la setmana vinent i posteriorment serà ratificat per la Junta de Govern Local. Per tant, precisa Abad, esperem que aquest mes de setembre quede solucionat el tema.

Pel que respecta als endarreriments salarials corresponents als dos últims anys, “que considerem un dret”, segons l’edil, vindran reconeguts en una partida per al pressupost de 2020. L’acord afecta un total de 18 agents del Torn Zero que estan destinats a serveis especialitzats, sense torn definit, com les unitats canina i antigrafitis.

La responsable d’Hisenda ha assenyalat per la seua part que una vegada retirada l’única al·legació als pressupostos, aprovats el passat 29 de juny, s’entén que no hi ha reclamacions més en aquest temps d’exposició pública quedant definitivament aprovat. Maciá ha explicat que podria entrar en vigor la setmana que ve una vegada que es publique l’edicte corresponent en el Butlletí Oficial de la Província.