El regidor d’Igualtat col·labora en la campanya de sensibilització contra l’esclerosi múltiple

El regidor d’Igualtat col·labora en la campanya de sensibilització contra l’esclerosi múltiple

Mariano Valera assisteix a les XIII Jornades Tècniques per a promocionar accions destinades a millorar el coneixement de la malaltia. L’Ajuntament dona suport a l’associació AEMEC en la seua labor d’assistència personal, social i terapèutica

El regidor d’Igualtat i Drets Socials, Mariano Valera, ha assistit a les XIII Jornades Tècniques sobre l’esclerosi múltiple, celebrades a l’Hospital Universitari del Vinalopó, per a intentar sensibilitzar la població i les administracions públiques sobre els problemes que genera aquesta malaltia.

Des de 2004, l’Associació d’Esclerosi Múltiple d’Elx i Crevillent (AEMEC) treballa per a millorar la qualitat de vida de les persones afectades a través de gimnàstica, ioga, entrenament cognitiu o natació. També compta amb els serveis de logopèdia i de fisioteràpia, així com els d’orientació i de formació, necessaris tant per als malalts com per als seus familiars.

L’esclerosi múltiple és una malaltia d’origen autoinmune que danya el sistema nerviós central i hui dia es desconeix tant la causa com la cura. No és contagiosa, ni hereditària, ni mortal.

Els símptomes poden ser variables segons el pacient, però en línies generals poden produir fatiga, tremolor, dolor, alteracions visuals o dificultats de la parla. María José Marroquí és una dels més de 150 socis que formen part de l’associació. Segons ha explicat, l’esclerosi és una malaltia que no es manifesta en dues persones per igual i que afecta a diferents àrees que inclouen, entre altres, l’afectació física, cognitiva, o la sensorial.

AEMEC estima que aquesta patologia afecta entre 47.000 i 50.000 casos al nostre país, una malaltia que es produeix amb major freqüència en les dones i en edats compreses entre els 20 i 40 anys.

Marroquí ha explicat que l’objectiu d’aquesta entitat és que les persones que acudeixen a les seues instal·lacions troben, a més dels serveis i recursos que necessiten per a tindre la millor qualitat de vida, un lloc on se senten acollides i en el qual puguen oblidar-se de l’estigmatització social que pateixen a causa del desconeixement de la societat sobre aquesta malaltia.

Per part seua, Mariano Valera, ha enaltit la labor de totes i tots els treballadors i voluntaris de l’associació i anima els il·licitans i les il·licitanes a col·laborar en tot allò que els siga possible.

Durant les jornades s’han dut a terme nombroses xarrades amb la finalitat que la ciutadania conega aquest col·lectiu i les activitats i projectes que desenvolupen.

La Conselleria de Sanitat finança AEMEC, que també rep ajudes de la Diputació i de l’Ajuntament d’Elx.