L’Equip de Govern dona un nou impuls al pla Edificant i aprova el plec per a construir tres aules d’Infantil en el col·legi La Vallverda

L’Equip de Govern dona un nou impuls al pla Edificant i aprova el plec per a construir tres aules d’Infantil en el col·legi La Vallverda

Acord per a ajudar amb 40.000 euros a estudiants per a comprar llibres o abonar els comedors escolars

Ix a licitació per 143.000 euros la rehabilitació del segon bloc de cases del barri de Sant Antoni.

La Junta Local de Govern ha aprovat aquest matí el plec de condicions per a la construcció de tres aules d’Infantil en el col·legi La Vallverda per un import de prop de 323.000 euros en un termini de cinc mesos, segons ha informat el portaveu del Govern, Héctor Díez.

La Junta ha représ el seu treball habitual després del període vacacional i una de les seues primeres decisions en aquesta nova etapa ha sigut donar impuls al programa Edificant, que suposarà la inversió d’uns 32 milions d’euros en el municipi, l’eliminació dels barracons i la modernització de les infraestructures educatives, tal com ha explicat Díez.

En aquest sentit, el regidor ha recordat que ja estan en marxa els treballs previs per a construir tres aules d’Infantil en el col·legi Els Garrofers i adjudicades les del menjador del Jaume Balmes. Així mateix, el pròxim dia 18 acaba el termini de presentació d’ofertes per a construir l’institut número 11, que es dirà Periodista Vicente Verdú.

En el capítol de Contractació s’han aprovat els plecs per al subministrament de peces i recanvis de la flota de vehicles de l’Ajuntament que eixirà a licitació per un import d’uns 370.000 euros i un període d’un any prorrogable a un altre. L’adjudicació es farà per lots de motos i bicicletes; turismes i furgonetes; i maquinària.

D’altra banda, segons ha expressat el portaveu del Govern, “l’Ajuntament segueix avant amb un intens treball de rehabilitació del barri de Sant Antoni” i ha tret a licitació, per 143.000 euros i un termini d’execució de sis mesos, obres de restauració de diferents zones del segon bloc com torrasses, volades dels balcons, cornises de l’edifici, escales o el vestíbul. Díez ha recordat que ja s’ha acabat el segon bloc de l’anomenat “nou Sant Antoni” i que ja està en marxa la construcció del tercer a través de l’empresa municipal Pimesa.

40.000 euros d’ajuda a estudiants

En l’àrea d’Educació, l’Equip de Govern ha aprovat la convocatòria d’ajudes assistencials per al present curs escolar dotades de 40.000 euros per a eliminar desigualtats socials entre els estudiants. Aquestes ajudes arribaran fins a 390 demandants i seran de 100 euros per a llibres, menjador escolar o diferents necessitats educatives.

Comité de direcció dels plans Edusi

L’Equip de Govern també ha decidit mitjançant un despatx extraordinari donar un impuls als plans Edusi, que suposen la inversió de 30 milions d’euros de fons europeus i municipals en la millora dels barris de Sant Antoni, Palmerars i Carrús, entre altres mesures, i ha remodelat el comité de direcció per a treballar de manera imminent en la finalització de projectes que s’estan executant (administració electrònica o eficiència energètica) i executar-ne uns altres.