Les persones il·licitanes afectades per la DANA podran adherir-se a les ajudes de la Generalitat

Les persones il·licitanes afectades per la DANA podran adherir-se a les ajudes de la Generalitat

L’import econòmic de 4.500 euros, destinat a pal·liar danys de primera necessitat, es podrà sol·licitar en les OMAC fins al 14 d’octubre. L’Ajuntament també es beneficiarà d’ajudes per a la reparació de desperfectes en la via pública a causa de les precipitacions

 

Les pluges torrencials ocorregudes el 13 i el 14 de setembre a la província d’Alacant, conseqüència de la depressió atmosfèrica en nivells alts (DANA), també va afectar -en menor mesura que a la Vega Baixa- al municipi il·licità; especialment a les pedanies i partides rurals.

Per això, el regidor d’Emergències, Ramón Abad, ha anunciat aquest matí que Elx s’inclou en el decret que el Consell va aprovar el 20 de setembre a Oriola -zona zero de les precipitacions- referents a les ajudes econòmiques directes dirigides a persones físiques amb la finalitat de pal·liar els desperfectes en habitatges.

Es podrà demanar, fins al 14 d’octubre, una ajuda de 4.500 euros -compatible amb qualsevol altra del Govern Espanyol o del Fons de Compensació d’Assegurances-, la primera bestreta de la qual serà de 1.500 euros, que es reintegraran aproximadament en el termini d’una setmana per a pal·liar els danys de primera necessitat (estris i xicotets electrodomèstics…). “És un tràmit senzill, per a res farragós”, ha assegurat Abad, qui ha agregat que s’ha acordat amb el govern valencià que les OMAC centralitzen en el territori il·licità la gestió d’aquesta ajuda, atés que les oficines itinerants de la Generalitat estan bolcades amb la Vega Baixa.

Els i les ciutadanes interessades poden descarregar el formulari en la pàgina web de l’Ajuntament o recollir-lo en les OMAC, i, després d’emplenar-lo i signar la declaració responsable, entregar-lo en qualsevol d’aquestes instal·lacions. En el cas de partides sense aquestes, com els Bassars, ja s’han donat instruccions als alcaldes pedanis perquè visiten les i els afectats i que puguen registrar la seua sol·licitud a les escoles unitàries.

Així mateix, el 20 de setembre es va aprovar paral·lelament un altre decret que possibilita els consistoris valencians obtindre ajudes econòmiques amb la finalitat de reparar els desperfectes en la via pública a causa de l’aigua, i a les quals Elx també s’ha adherit per a així executar tres obres que, com ha manifestat el regidor, “ja estan sent avaluades per Manteniment”.

“En definitiva”, ha conclòs Abad, “les administracions ens hem posat a treballar ràpidament mitjançant aquest mecanisme per a facilitar els tràmits i que les famílies afectades per la gota freda recobren la normalitat el més ràpidament possible”.

 

Informació tràmit sol·licitud ajudes béns 1a necessitat

Fullet (Annex I)

Declaració responsable (Annex II)

Model de domiciliació bancària (Annex III)

Decret