Mariano Valera inaugura les noves instal·lacions de la Fundació Salut Infantil a Altabix-Universitat

Mariano Valera inaugura les noves instal·lacions de la Fundació Salut Infantil a Altabix-Universitat

L’entitat dedicada a l’atenció primerenca física i mental dels més xicotets congrega a distingides personalitats de la societat il·licitana

El regidor de Drets Socials i Polítiques Inclusives, Mariano Valera, al costat del president del patronat de la Fundació Salut Infantil, el doctor Fernando Vargas, han descobert aquesta vesprada la placa de les noves instal·lacions de l’organització, situada en el número huit del carrer Il·licità Absent, al barri d’Altabix-Universitat. El local se suma al que la Fundació, que ha atés 4.843 famílies en les seues dues dècades d’existència, posseeix al passeig de la Joventut.

Valera, acompanyat per la regidora de Sanitat i Cooperació al Desenvolupament, Mariola Galiana, la de Mobilitat i Desenvolupament Sostenible, Esther Díez, i per membres de la Corporació Municipal, han recorregut el Centre de Desenvolupament Infantojuvenil i Adult –que ha obtingut l’autorització de la Generalitat– ateses les explicacions de la directora de la Fundació, la doctora Jessica Piñero. L’acte ha reunit distingides personalitats de la societat il·licitana que col·laboren econòmicament amb la institució.

“Veig darrere d’aquest projecte moltíssima humanitat, amor i afecte”, ha expressat Valera, que ha agraït la labor efectuada per Salut Infantil. “A l’Equip de Govern no ens queda una altra que estar a l’altura i donar suport com a administració pública local al vostre treball”, de manera que reiterava el compromís del Consistori. “Ara ens toca recollir el guant de les demandes que ens heu traslladat”, ha avalat Díez.

El doctor Vargas, per part seua, ha incidit en els plans de futur; què fer en benefici dels xiquets amb problemes del desenvolupament des del punt de vista físic i psicològic, i ha esmentat alguns dels projectes de la Fundació, com l’atenció primerenca “des del minut zero” en nounats, alguna cosa en paraules del metge “absolutament innovador a Espanya”, a més d’un programa de cooperació per a transmetre a països en vies de desenvolupament com el Perú, Nicaragua o el Senegal els coneixements perquè puguen reproduir el treball de Salut Infantil en tan llunyanes ubicacions.

Vargas també ha lliscat l’anhel que l’Ajuntament cedisca un solar a l’entitat per a la creació d’un Institut d’Investigació de Neurodesenvolupament Infantil, “la qual cosa seria ‘una passada’ a nivell autonòmic i nacional”.