L’alcalde i membres de l’Equip de Govern assisteixen a la huitena edició dels ‘Premis Il·licitans en l’Onda’

L’alcalde i membres de l’Equip de Govern assisteixen a la huitena edició dels ‘Premis Il·licitans en l’Onda’

La cita, celebrada en la Sala d’actes de l’Edifici Rectorat i Consell Social del campus d’Elx de UMH, guardona la trajectòria d’il·licitans en els àmbits de la Innovació; Sostenibilitat i Medi Ambient; Solidaritat i Acció Social; Cultura; i Esport.

Els premiats són la Comunitat de Regants de Carrissars, la periodista María Ángeles Sánchez, la professora del Departament de Salut Pública de la UMH Maribel Acién, l’associació Aspanias Elx, l’artista Marina González Bordonado, i l’esportista Tamara Gómez.

La Sala d’actes de l’Edifici Rectorat i Consell Social del campus d’Elx de la Universitat Miguel Hernández (UMH) va acollir la huitena edició dels ‘Premis Il·licitans a l’Onda’ a través dels quals Onda Cero Elx reconeix cada any la trajectòria d’entitats i persones il·licitanes en els àmbits de la Innovació; Sostenibilitat i Medi Ambient; Solidaritat i Acció Social; Cultura; i Esport. L’alcalde, Carlos González, i membres de l’Equip de Govern van assistir a aquesta trobada en la qual es van lliurar sis premis.

González i el seu equip van felicitar els premiats per aquest reconeixement i a Onda Cero per la huitena edició dels seus premis.

L’acte va ser presentat pel periodista d’aquesta ràdio Javier Ruiz Taboada, coordinador de Radioestadio.

Durant la gala es va concedir el premi ‘Il·licità d’Honor’ a María Ángeles Sánchez, prestigiosa periodista i fotògrafa il·licitana que al llarg de la seua dilatada trajectòria professional ha treballat per als principals mitjans de comunicació d’àmbit nacional.

En la categoria d’Innovació, es va reconéixer a Maribel Acién, professora del Departament de Salut Pública, Història de la Ciència i Ginecologia de la UMHA pel desenvolupament, juntament amb l’investigador Miguel Sánchez, d’una pròtesi vaginal per a millorar la qualitat de vida de moltes dones, així com per a homes que desitgen canviar de sexe.

En la categoria de Solidaritat i Acció Social, es va reconéixer la labor de la Comunitat de Regants de Carrissars per la seua dedicació al cultiu tradicional, ecològic i respectuós amb la terra, mentre que l’associació Aspanias Elx va rebre el guardó ‘Il·licitans a l’Onda en l’apartat de Solidaritat i Acció Social.

En Cultura, el guardó va ser per a l’artista il·licitana Marina González Bordonado, autora de l’exposició solidària ‘Kenindia‘. I en la categoria d’Esports es va distingir a Tamara Gómez, que recentment s’ha proclamat bicampiona d’Espanya de triatló, en les modalitats olímpiques i esprint, a més de ser medalla de bronze en el passat europeu. Tot això després d’haver superat una gravíssima lesió que va estar a punt d’apartar-la de l’esport.

El jurat dels premis ‘Il·licitans a l’Onda’ va estar compost María Teresa Pérez Vázquez, vicerectora de Relacions Institucionals de la UMH; Genoveva Martín, presidenta de l’Associació d’Informadors d’Elx; Raquel Rosique, directora de Gestió de l’Entitat Urbanística de Conservació d”Elx, Parc Empresarial’ i excapitana del Club Handbol Elx; José Cruz, gerent de Caravanes Cruz i del Certamen Caravaning; Antonio Domínguez, director d’Onda Cero Elx; i els periodistes de l’emissora il·licitana Mayte Vilaseca, Monserrate Hernández i David Alberola.

La vetlada va estar amenitzada per música en directe i un vi d’honor per als assistents.