L’Ajuntament col·labora amb l’Entitat Urbanística de Conservació ‘Elx Parc Industrial’ per a la seua adaptació al nou marc jurídic

L’Ajuntament col·labora amb l’Entitat Urbanística de Conservació ‘Elx Parc Industrial’ per a la seua adaptació al nou marc jurídic

La Sala del Consell de l’Ajuntament d’Elx, ha acollit la reunió de la Junta de Govern de l’Entitat Urbanística de Conservació d’Elx Parc Industrial en la qual es va abordar l’aprovació per part de la Junta de l’acord d’iniciar els tràmits per a adequar l’Entitat Urbanística de Conservació “Elx Parc Industrial” a la nova Llei 14/2018 de 5 de juny de gestió, modernització i promoció de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana.

L’objectiu principal d’aquesta llei és regular la implantació de mesures i figures jurídiques de nova creació dirigides a millorar la gestió i facilitar la modernització i la promoció de les àrees industrials de la Comunitat, amb el fi últim de millorar la qualitat d’aquestes, incrementar la competitivitat de les empreses i afavorir la creació d’ocupació.

Aquesta adequació, a la nova llei, suposarà per a l’Entitat “estar dins del nou marc jurídic”, però es continuarà realitzant la mateixa labor que porta exercint durant els últims 20 anys com a interlocutor vàlid amb l’Ajuntament d’Elx i altres administracions en el funcionament òptim d’un enclavament empresarial que hui dia compta amb més de 2.500.000 m² de superfície, més de 700 empreses situades en la seua àrea i en la qual treballaran diàriament més de 13.000 persones.

A aquesta reunió va assistir l’alcalde, Carlos González, el Regidor de Promoció Econòmica, Carles Molina i el gerent de Pimesa, Antonio Martínez. Francisco Palacios Medrano, president de l’Entitat va agrair especialment a l’alcalde l’assistència i la cessió de les instal·lacions per a poder desenvolupar allí la reunió.

Entre els temes que es van tractar cal destacar les gestions que l’Entitat i el Regidor Héctor Díez estan duent a terme per a acollir-se a la línia d’ajudes anuals que l’IVACE ha publicat recentment per a la millora de les àrees industrials i que possibilitaran una inversió extra en l’entorn empresarial.

Uns altres dels punts tractats van ser la regeneració paisatgística, la millora de les zones verdes, la reposició i substitució de senyals en mal estat, els problemes de mobilitat i d’accessibilitat.