Recta final per a la primera obra del Pla Edificant en el col·legi públic els Garrofers

Recta final per a la primera obra del Pla Edificant en el col·legi públic els Garrofers

L’alcalde, Carlos González, i la regidora d’Educació, María José Martínez, visiten les tres aules del centre educatiu de Matola, les quals es preveu que estiguen executades a finals de gener

La primera obra del Pla Edificant es troba en la seua fase final. Els dies festius pel mig no han impedit l’avanç de la construcció de les tres noves aules del centre educatiu els Garrofers de Matola. L’alcalde, Carlos González, acompanyat de la regidora d’Educació, María José Martínez, ha acudit aquest matí al col·legi per a supervisar l’estat dels treballs i ha assenyalat que “aquestes aules ajudaran a resoldre i a atendre les necessitats educatives acumulades durant molts anys a la ciutat”. Es tracta d’una construcció d’aproximadament 160 m², i representa una inversió pública de més de 300.000 euros; es preveu que estiga executada a finals del mes de gener.

Segons ha indicat el regidor il·licità “la gran virtut que té aquest aulari és que unifica el col·legi en un únic espai, front a la divisió existent, en el qual actualment es troba la zona d’infantil. Per tant, l’avantatge no sols és la modernitat de les noves instal·lacions sinó la comoditat per als pares i les mares i per al professorat”.

“Tenim la intenció de transformar les instal·lacions que estan a uns metres d’aquesta edificació en un centre sociocultural amb una partida d’inversió superior a 100.000 euros al servei de les pedanies de Matola i Algoda”, ha assenyalat l’alcalde.

Carlos González també ha destacat que “2020 és l’any del Pla Edificant fonamental per a millorar les manques educatives”. Seguit d’aquest primer projecte González ha explicat que es posaran en marxa la resta d’obres, entre les quals la del menjador escolar del col·legi públic Jaime Balbes amb una inversió superior als 600.000 euros. Tenim en licitació la Gàl·lia; la pròxima edificació serà la Vallverda; licitarem la redacció del projecte de l’ampliació del col·legi públic la Baia i tenim en ple procés de licitació amb 28 ofertes, l’institut Vicente Verdú en el sector V. A més, en aquest primer quadrimestre hi haurà tres licitacions més com la del centre educatiu Monserrat Roig, la del col·legi públic El Palmerar i la del centre educatiu la Vallverda. Aquest conjunt d’actuacions de la primera fase del Pla Edificant representa una inversió d’1, 7 milions d’euros.