Continua la posada a punt de les platges il·licitanes de cara a la campanya de Setmana Santa

Continua la posada a punt de les platges il·licitanes de cara a la campanya de Setmana Santa

El responsable de Turisme, Carles Molina, assegura que del 4 al 13 d’abril estaran disponibles els serveis generals del litoral il·licità, incloent el de vigilància i socors

El regidor de Neteja, Héctor Díez, informa que des del temporal Gloria s’han recollit 75.000 quilos de residus dels arenals il·licitans, “principalment restes d’algues”

Les platges il·licitanes continuen la seua posada a punt per a mitigar els danys provocats per la tempesta Gloria, que el mes de gener passat va assotar el litoral il·licità amb especial virulència, provocant danys milionaris. Des del primer moment, i a través de diverses fases, l’Ajuntament està actuant per a restablir les condicions òptimes amb l’objectiu que veïnat i visitants de les pròximes campanyes turístiques puguen gaudir plenament de les platges d’Elx.

Inicialment, just després de la borrasca, es va emprendre la retirada dels arenals il·licitans d’estris i altres elements que restaven seguretat a la ciutadania. En aquests moments, tal com ha informat el responsable de l’àrea de Turisme del Consistori, Carles Molina, la segona fase pretén preparar aquests espais naturals de cara a la Setmana Santa: “Estem condicionant les entrades principals, els llocs de socors i, en general, els serveis generals de les platges”. Així mateix, Molina ha assegurat que del 4 al 13 d’abril estaran disponibles “els huit lavabos portàtils i el servei de vigilància i socorrisme, que estarà disponible d’11.00 a 17.00 hores, a les platges de l’Altet, els Arenals, el Carabassí i la Marina”.

Quant a les passarel·les, el regidor igualment ha manifestat que els operaris de Costes ja estan reparant aquelles que presenten menors desperfectes. Les que precisen la seua restitució per haver patit major envit dels elements -així com un altre mobiliari-, “hauran de licitar-se, amb la finalitat de tindre les platges llestes per al període estival i així poder optar a les banderes blaves”.

D’altra banda, l’edil de Neteja, Héctor Díez, ha oferit dades sobre la recollida de restes a peu de platja per part d’Urbaser: “Des del temporal s’han recollit més de 75.000 quilos de residus, principalment algues”. Díez, finalment, ha apuntat que, en el que portem de mes de març, s’han retirat 15.380 quilos.