La capella de l’Orde Tercer Franciscà acull l’exposició col·lectiva de l’Associació de Belles arts d’Elx “La gàbia és va tornar ocell”

La capella de l’Orde Tercer Franciscà acull l’exposició col·lectiva de l’Associació de Belles arts d’Elx “La gàbia és va tornar ocell”

L’antiga capella de l’Orde Tercer Franciscà acull a partir d’aquest divendres (19.30 hores) l’exposició col·lectiva de l’Associació de Belles Art d’Elx (ABAE) “La gàbia és va tornar ocell”.

Es tracta d’una activitat impulsada per la regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’Elx, en col·laboració amb la Casa de la Dona, amb motiu de la celebració el 8 de març del Dia Internacional de la Dona Treballadora, i la participació d’ABAE.

L’exposició col·lectiva està formada per un total de trenta obres pictòriques, totes realitzades ex profeso per a aquesta mostra, i que giren entorn de la temàtica de l’univers femení, vist des de l’òptica reivindicativa de la lluita per una igualtat real.

Els trenta artistes participants, que formen part de l’Associació de Belles arts d’Elx, són: Ascensión Hernández, Andrea Sabatt, Alicia Torres, Ángel Castaño, Ángela Mora, Asunción Martínez, Antonio Gomis, Begoña Zamora, Carlos Guilabert, David Fernández Falagán, Francisco Díaz Tripiana, Germán Herrete, Isabel Zapata, Iluminada Maestre, Inés Serna, Juan Germán Coves, Lola Soler, M. Asunción Mas, María Vergara, M. José Bernabé, Marga Pla, Marga Berenguer, M. Rosario Martínez, Olga Cuculescu, Pepe Morant, Paqui López, Pilar Ruiz, Tonia Baeza, Vicente Belmonte i Vicente Díez Bernad.

El títol de l’exposició: “La gàbia és va tornar ocell” està extret d’un poema de la poeta argentina Alejandra Pizarnik.
La inauguració serà aquest divendres, 6 de març, a les 19.30 hores, a la sala d’exposicions de l’Antiga Capella de l’Orde Tercer Franciscà, situada a la plaça Reis Catòlics.
Després de la inauguració oficial tindrà lloc a les 20.00 hores un recital de poesia i música al jardí del Centre Hernandià, situat al costat de la sala, a càrrec de Matuska Project, amb l’espectacle titulat: “La generación beat. Había mujeres”.