La Junta Major de Confraries comunica a l’Ajuntament la suspensió de la Setmana Santa il·licitana

La Junta Major de Confraries comunica a l’Ajuntament la suspensió de la Setmana Santa il·licitana

La decisió ha sigut aprovada per unanimitat per les 31 confraries i germanors per a evitar els contagis pel coronavirus


L’alcalde ha traslladat a la Junta Major el seu agraïment per “l’empatia, pel compromís i per saber interpretar correctament l’interés general de la ciutat en un moment tan complex com aquest”


 

El president de la Junta Major de Confraries i Germanors de Setmana Santa d’Elx, Gaspar Agulló, ha comunicat hui a l’alcalde, Carlos González, la suspensió de totes les processons, trasllats i estacions de penitència previstes per a la Setmana Santa il·licitana.

En una roda de premsa oferida per l’alcalde, la regidora de Festes, Mariola Galiana, el vicari episcopal, José Antonio Valero, i el mateix Gaspar Agulló, el president de la Junta Major ha anunciat que aquesta decisió s’ha adoptat per unanimitat entre les 31 confraries i seguint les recomanacions del Govern d’Espanya, la Generalitat i l’Ajuntament, amb la finalitat d’evitar la propagació del coronavirus.

“Sens dubte, aquest serà el més trist comunicat que puga llegir en la meua vida”, ha indicat Agulló qui ha afegit que “ja no sols pels germans i germanes confrares que no podran eixir al carrer a demostrar la seua fe cristiana, sinó per les persones que ja estan contagiades per aquesta epidèmia i per les quals ens podem contagiar”.

Agulló ha declarat que “la família confrare il·licitana s’ha vist obligada a prendre aquesta difícil i dolorosa decisió, però la suspensió de les processons de la Setmana Santa és un acte de responsabilitat i compromís amb la nostra ciutat i amb l’Església. Els esdeveniments que estem vivint ens obliguen a fer un pas arrere per a posar davant la salut del nostre veïnat i de les i dels nostres confrares”.
Per part seua, l’alcalde ha indicat que “tant la regidora de Festes com jo volem agrair a la Junta Major i a cadascuna de les 31 confraries i germanors que la componen el seu compromís amb la ciutat i amb la complexa situació que estem travessant”.

González ha assegurat ser conscient de “el que suposa per a les confraries i per a cadascun i cadascuna de les confrares, és, sens dubte, una decisió molt dolorosa. I també sé el que representa la Setmana Santa per als il·licitans i les il·licitanes, però, sens dubte, suspendre-la és la decisió correcta i oportuna, la decisió que necessita Elx davant la situació que estem vivint”.

“La meua gratitud per l’empatia, pel compromís i, sobretot, per saber interpretar correctament l’interés general de la ciutat en un moment tan complex com aquest”, ha apuntat l’alcalde.

Mentrestant, en aquesta mateixa línia, José Antonio Valero, ha assenyalat que “si dolorosa és la decisió de suspendre les desfilades processionals, també és fàcil pensant en el bé comú, perquè la salut pública està per damunt de qualsevol altra manifestació civil o religiosa”.

L’alcalde ha aprofitat aquesta intervenció per a agrair els il·licitans i les il·licitanes que estan seguint estrictament les recomanacions de les autoritats sanitàries, així com de les forces de seguretat de l’Estat i dels poders públics.

“Alhora vull expressar la meua gratitud a tots els professionals que estan en la primera línia de la lluita contra el coronavirus, a les forces i cossos de seguretat de l’Estat i tots els professionals de la sanitat que estan vetlant per cadascun de nosaltres”, ha assenyalat l’alcalde.