L’Equip de Govern prepara amb les almàsseres un pla per a impulsar la venda d’oli il·licità de qualitat

L’Equip de Govern prepara amb les almàsseres un pla per a impulsar la venda d’oli il·licità de qualitat

L’alcalde, Carlos González, i els regidors de Desenvolupament Rural, Felip Sánchez, i de Promoció Econòmica, Carles Molina, aborden amb responsables d’El Tendre, Maitino, Candela i El Envero la situació del sector

Entre les accions de promoció es planteja impulsar la presència en fires, promocionar la venda d’un producte local de qualitat o impulsar el turisme en el sector

L’Equip de Govern Municipal i responsables de les almàsseres d’Elx preparen un pla conjunt per a fomentar la venda d’oli il·licità de qualitat que puga ajudar a impulsar un sector que processa una mitjana de deu milions de quilos a l’any i està al capdavant a la Comunitat Valenciana.

L’alcalde d’Elx, Carlos González, acompanyat dels regidors de Desenvolupament Rural, Felip Sánchez, i de Promoció Econòmica, Carles Molina, s’ha reunit fa uns dies amb Manuel Candela, Joaquín Sempere, Raúl Candela i Lionel Ibáñez, representants, respectivament, de les almàsseres Candela, El Tendre, El Verol i Maitino amb la finalitat d’abordar un pla per a impulsar la venda de l’oli de qualitat que es produeix a Elx.

La reunió s’ha desenvolupat en les instal·lacions d’El Tendre i durant aquesta s’han abordat les possibilitats d’ajudar des de les diferents regidories a rellançar la venda d’oli, que passaria per la promoció com a producte local, impulsar la presència en fires, organitzar actes de presentació o potenciar les visites de turistes a les almàsseres.

Productiva i necessària
L’alcalde ha considerat molt productiva i necessària aquesta entrevista amb els representants de les quatre almàsseres que mantenen activitat a Elx i ha assenyalat que es realitzaran reunions de treball amb la finalitat de donar a conéixer un producte de qualitat sa i imprescindible en la dieta Mediterrània i donar-li valor afegit.

Per part seua, el regidor de Desenvolupament Rural ha indicat que amb aquesta primera reunió s’intenta “potenciar la col·laboració amb el sector de les almàsseres per a donar a conéixer el seu treball i els productes d’Elx. Hem de donar suport a les almàsseres i a la seua producció d’excepcional qualitat i donar-la a conéixer perquè continue sent un dels sectors econòmics importants del nostre municipi”.

Les almàsseres d’Elx processen una mitjana de deu milions de quilos a l’any, en la seua major part de la varietat autòctona “callosina”, segons dades aportades pels seus representants, que també destaquen el gran valor mediambiental de plantar oliveres, “una gran alternativa en les zones de sequera perquè és un arbre que s’adapta molt bé davant la falta d’aigua i no necessita grans cures”.