L’alcalde espera que els nous aularis de la Vallverda i de la Gàl·lia estiguen acabats per a l’inici del pròxim curs

L’alcalde espera que els nous aularis de la Vallverda i de la Gàl·lia estiguen acabats per a l’inici del pròxim curs

Carlos González indica que el pla Edificant va a “velocitat de creuer” amb algunes obres ja finalitzades, altres en marxa i amb la redacció de nous projectes


 

L’alcalde, Carlos González, acompanyat per la regidora d’Educació, María José Martínez, ha visitat les obres del Pla Edificant que s’estan duent a terme en els col·legis de la Vallverda i la Gàl·lia amb la construcció de sengles aularis amb els quals es donarà solució a la falta d’espais en aquests centres.

Tal com ha explicat l’alcalde, “l’objectiu que ens plantegem és que aquestes actuacions estiguen finalitzades per a l’inici del pròxim curs. Això representa avançar els terminis previstos, però es farà un esforç perquè el pròxim curs acadèmic comence amb aquestes noves instal·lacions a la disposició de la comunitat educativa”.

La creació de l’aulari en el col·legi de la Vallverda representa una inversió de més de 250.000 euros, mentre que el nou aulari de la Gàl·lia compta amb un pressupost de 285.000 euros.

“Edificant va a velocitat de creuer. Després d’haver posat en servei l’ampliació del col·legi Els Garrofers i finalitzat menjador del col·legi Jaume Balmes, tenim en marxa l’ampliació i reforma del Montserrat Roig, amb un pressupost de 250.000 euros”, ha assenyalat l’alcalde, qui ha afegit que “també recentment hem adjudicat la redacció de tres projectes, dins dels quals hi ha dos que considerem que són veritablement importants: d’una banda el gimnàs del López Orozco i, sobretot, la redacció del projecte del nou col·legi d’educació especial Verge de la Llum, un centre molt necessari per a la ciutat”.

També s’ha adjudicat la redacció del projecte del nou col·legi 37 que s’alçarà en la zona de Trabalon i que donarà resposta a la demanda educativa en aquesta zona de la ciutat.

Una altra de les actuacions que està en fase d’adjudicació és la reparació de la coberta del gimnàs i del menjador del CEIP El Palmerar.

La Baia i Torrellano

Quant al col·legi de la Baia, l’alcalde ha indicat que “començarem a dur a terme les obres necessàries per a la instal·lació de les noves aules provisionals”.

Respecte a la situació de les instal·lacions educatives en Torrellano, Carlos González ha assenyalat que la conselleria continua avançant en la licitació de la millora de la façana de l’institut. “D’altra banda, en el curt termini, tenim previst iniciar les obres de condicionament de l’espai que serà utilitzat per a la instal·lació de les aules provisionals durant l’obra del col·legi La Pau”.

“A Torrellano i a la Baia continuem fent passos avant en l’objectiu municipal i de la comunitat educativa de comptar amb una ampliació del col·legi de la Baia i a Torrellano amb un nou centre educatiu”, ha indicat l’alcalde.