El Col·legi Oficial de Farmacèutics implementa el torn de guàrdia entre les farmàcias de Torrellano, l’Altet i els Arenals

El Col·legi Oficial de Farmacèutics implementa el torn de guàrdia entre les farmàcias de Torrellano, l’Altet i els Arenals

L’entitat provincial compleix així amb la petició proposta pels residents i la Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament d’Elx


L’oficina de farmàcia dels Arenals prestarà el també anomenat servei d’urgència en els mesos estivals, amb guàrdies de setmana completa


Els veïns de Torrellano, l’Altet i els Arenals del Sol podran disposar de farmàcies de guàrdia gràcies a la petició conjunta dels mateixos habitants i la Regidoria de Sanitat davant el Col·legi Oficial de Farmacèutics d’Alacant. La regidora de l’àrea, Mariola Galiana, ha explicat com el Col·legi Oficial implementarà el denominat “torn actiu” entre les citades pedanies, que sumen un total de cinc oficines de farmàcia –dues a Torrellano, altres dues a l’Altet i una als Arenals–, més la situada en la terminal de l’aeroport Alacant-Elx, que posseeix un horari ampliat de 07.00 a 23.30 hores. Galiana ha detallat que les quatre farmàcies de l’Altet i Torrellano aniran girant les guàrdies durant els mesos hivernals en torns de 24 hores durant set dies. En els mesos estivals se sumarà la dels Arenals pel creixement demogràfic que presenta el nucli costaner. En aquest últim cas, s’unirà al torn rotatori amb l’Altet i Torrellano, i s’efectuaran guàrdies de setmana completa per a compensar la manca d’aquesta dedicació en temporada baixa. “D’aquesta manera, donem resposta a la necessitat que anaven demandant tant a Torrellano com a l’Altet i als Arenals del Sol”, ha manifestat la tinenta d’alcalde. L’edil, que ha aprofitat l’ocasió per a traslladar el seu agraïment al Col·legi Oficial de Farmacèutics per atendre la sol·licitud dels veïns i de la Regidoria, i donar les gràcies al personal i als propietaris de les oficines de farmàcia partícips en la iniciativa pel seu treball en pro de la salut abans i durant la crisi vírica, ha informat que, davant l’existència d’una sola farmàcia a la Marina, que compleix el seu horari d’atenció mínima de 40 hores setmanals, els residents de la pedania poden acudir als tres establiments pròxims –dos d’aquests amb torn de guàrdia– situats a la urbanització La Marina, pertanyent al municipi de Sant Fulgenci.