L’Ajuntament destina enguany 900.000 euros al manteniment i la conservació de col·legis d’Elx

L’Ajuntament destina enguany 900.000 euros al manteniment i la conservació de col·legis d’Elx

L’alcalde, Carlos González, la regidora d’Educació, María José Martínez, i l’edil de Manteniment, Héctor Díez, visiten els centres educatius López Orozco i Blasco Ibáñez amb la finalitat de supervisar l’avanç de les obres incloses en el Pla Edificant


L’edil assenyala que, malgrat l’extraordinària situació, s’està fent un gran esforç per a preparar el Pla de Contingència que permetrà que el 7 de setembre l’alumnat il·licità torne a classe amb totes les garanties sanitàries


L’alcalde, Carlos González, la regidora d’Educació, María José Martínez, i l’edil de Manteniment, Héctor Díez, han visitat aquest matí els col·legis López Orozco i Blasco Ibáñez amb la finalitat de supervisar l’avanç de les obres de conservació de les infraestructures. Segons ha explicat l’alcalde, des de l’Ajuntament es duran a terme nombrosos projectes que formen part del Pla Edificant, entre ells aquests dos últims centres. González ha destacat que “l’Educació és una prioritat per al Govern Municipal” i ha anunciat que durant 2020 l’Ajuntament destinarà 900.000 euros a actuacions orientades al manteniment dels col·legis públics de la ciutat.

En aquest sentit, el regidor il·licità ha recordat la posada en marxa de 26 actuacions dirigides a millorar les instal·lacions d’un conjunt de centres educatius per un valor total de més de 500.000 euros que passen des de la instal·lació de jocs infantils, finestres d’alumini i reforma de banys fins a la renovació de les pistes esportives”. A més, González ha anunciat que a final d’any comptaran amb tres grans contractes que s’adjudicaran a curt termini i que representaran una inversió de 400.000 euros.

González destaca la posada en marxa de 26 actuacions dirigides a millorar les instal·lacions de centres educatius amb una inversió de més de 500.000 euros que passen des de la instal·lació de jocs infantils, finestres d’alumini i reforma de banys fins a la renovació de les pistes esportives

“Millorarem i modernitzarem les pistes d’una dotzena de centres educatius amb una inversió de 358.000 euros”, ha assenyalat González, que ha destacat que en aquests moments comencen a veure la llum els treballs en el col·legi públic López Orozco amb l’ampliació del centre a través de la construcció d’un gimnàs i, després d’aquesta, es continuarà avançant en la licitació del gimnàs del Vicente Blasco Ibáñez.

Per la seua part, la regidora ha assenyalat que, malgrat l’extraordinària situació generada per la covid-19, s’està fent un gran esforç per a preparar el Pla de Contingència que permetrà que el 7 de setembre l’alumnat il·licità puga tornar a classe amb totes les garanties higienicosanitàries. “Estem rebent sol·licituds per a l’adequació d’espais o la retirada de mobiliari”, ha destacat Martínez. A més, l’edil ha valorat positivament algunes iniciatives importants plantejades des de la Conselleria d’Educació com ara l’augment del professorat o inversions importants en el municipi per a poder fer front a la pandèmia.

Martínez ha agraït la tasca de tots els equips directius i docents d’Elx ja que, segons ha assenyalat, “ens consta que estan fent un gran esforç buscant les millors condicions dins d’aquesta difícil situació per a tots”.