L’alcalde anuncia que les obres del col·lector de Fra Pere Balaguer conclouran a principis de setembre amb una inversió de 630.000 euros

L’alcalde anuncia que les obres del col·lector de Fra Pere Balaguer conclouran a principis de setembre amb una inversió de 630.000 euros

Carlos González, acompanyat del regidor d’Aigües, Héctor Díez, i del gerent d’Aigües d’Elx, Javier Prieto, visiten les obres d’aquesta actuació que millorarà la capacitat de drenatge del col·lector existent per a evitar inundacions a Altabix i permetrà reposar uns 4.700 metres quadrats d’asfalt


González assenyala que aquest projecte forma part d’un pla global dotat, de 4 milions d’euros, en el qual també s’inclou el sobreeixidor del camí Vell de Santa Pola i el col·lector de Ciutat Jardí-Palmerars


Les obres del col·lector dels carrers Fra Pere Balaguer i Bisbe Winibal, situats al barri d’Altabix, conclouran a principis de setembre. Així ho ha anunciat en la seua visita a les obres l’alcalde d’Elx, Carlos González, al costat del regidor d’Aigües, Héctor Díez, i del gerent d’Aigües d’Elx, Javier Prieto. González ha destacat que els treballs s’estan desenvolupant amb normalitat i que es complirà el termini previst d’unes deu setmanes si no sorgeixen complicacions. “Aquesta és una actuació molt important que l’Ajuntament està duent a terme a través de l’empresa mixta Aigües d’Elx i suposa una inversió de 630.000 euros”, ha assenyalat l’alcalde.

“L’objectiu de les obres és millorar la capacitat del col·lector existent dels carrers Fra Pere Balaguer i Bisbe Winibal per a evitar inundacions tant al barri d’Altabix com als dels Palmerars i Sant Antoni”, ha subratllat González, qui ha afegit que “al mateix temps, aquesta actuació permetrà reparar uns 200 metres quadrats de voreres i reposar uns 4.700 metres quadrats d’asfalt“.

Així mateix, l’alcalde ha assenyalat que “l’obra possibilitarà derivar les aigües de pluja al col·lector de l’EL -20, la qual cosa permetrà que acaben al llit del riu Vinalopó”.

A més, el regidor il·licità ha recordat que “no és una obra aïllada, sinó que forma part d’un pla global dotat de 4 milions d’euros, amb importants projectes d’inversió encaminats a millorar l’eficiència del servei i la capacitat de la xarxa pel que fa a la recollida d’aigües pluvials com el sobreeixidor aigües pluvials de l’EL-20 a la circumval·lació Sud (869.368,65 euros) i el col·lector de Ciutat Jardí-Palmerars (2.219.733 euros). A més d’aquestes actuacions, està prevista la construcció del depòsit d’aigua potable dels Arenals del Sol i es licitarà el projecte de renovació de la xarxa d’aigua potable del carrer Sant Francesc d’Assís a la pedania de l’Altet per 338.000 euros.

Actualment, s’està actuant sobre el carrer Bisbe Winibal. Segons ha explicat González “la previsió és que en aquesta zona de trànsit les obres finalitzen en una setmana per a continuar a Fra Pere Balaguer fins al carrer Sucre i s’executaran de manera que es permeta la coexistència de la circulació de vehicles”.