Recursos Humans reforça el servei de les OMAC per a evitar col·lapse en el servei de cita prèvia

Recursos Humans reforça el servei de les OMAC per a evitar col·lapse en el servei de cita prèvia

El regidor d’Innovació i Recursos Humans, Ramón Abad, demana disculpes per l’inadequat funcionament del sistema i anuncia una sèrie de mesures per a millorar l’atenció a la ciutadania


L’Ajuntament contracta 14 persones per al servei telefònic i presencial, habilita tant un Call Center al centre social del Raval com el whatsapp 664 068 010 i reforça l’horari de vesprada de l’oficina de la plaça de Baix


 

El regidor de Recursos Humans, Ramón Abad, ha informat que des del seu departament s’està reforçant el personal de les 13 oficines municipals d’atenció a la ciutadania (OMAC) i de la centraleta telefònica perquè el 010 siga el telèfon de referència per a sol·licitar cita prèvia amb la finalitat de millorar així l’atenció a les persones usuàries. L’edil ha explicat que “des de l’inici de la desescalada l’Ajuntament d’Elx ha tingut una alta demanda per part de la ciutadania de tota mena de tràmits, des de la campanya de l’IBI o la de bonificació del rebut de l’aigua, fins als certificats d’empadronaments, la qual cosa ha produït cert col·lapse en el servei”.

Davant aquesta situació, Abad ha demanat disculpes a la població per les incidències ocasionades i ha destacat que per a solucionar aquest problema s’ha reforçat tant la cita prèvia a través de la web elche.es/citaprevia com el personal de la centraleta telefònica del 010 i l’atenció presencial amb 14 persones més. A més, el regidor ha incidit en què per a poder atendre tota la demanda s’ha reforçat l’horari de vesprada de l’oficina de la plaça de Baix i s’ha habilitat també un Call Center al centre social del Raval i el whatsapp 664 068 010.

Abad ha agraït el treball dels empleats i de les empleades municipals i ha recordat que en el període de confinament es van realitzar 3.463 tràmits de manera presencial, 1.233 tràmits de manera telemàtica i es van expedir 1.895 certificats digitals.

El regidor ha recordat que el termini per a presentar instàncies per a les ajudes al rebut de l’IBI finalitza el 31 de juliol, i que el termini per a entregar les sol·licituds per a les ajudes al rebut de l’aigua finalitza el pròxim 15 de juliol. Així mateix, Abad ha destacat que l’Ajuntament d’Elx prorroga el Bus Lliure per a qui el tinguera aprovat en el present curs escolar i ha anunciat que a partir de l’1 de setembre s’obrirà el termini perquè puguen sol·licitar-lo aquelles persones que no tenien concedit aquest servei.