Mobilitat instal·la semàfors per a garantir el pas segur de vianants en tres enclavaments de la ciutat

Mobilitat instal·la semàfors per a garantir el pas segur de vianants en tres enclavaments de la ciutat

La regidora de Mobilitat, Esther Díez, explica que els nous semàfors se situen en els encreuaments de l’avinguda d’Alacant amb Celia Lozano, el carrer Poeta Miguel Hernández amb José Más Esteve i al carrer Professor Enrique Tierno Galván, enfront de les escoles infantils municipals


La regidora de Mobilitat Sostenible i Trànsit, Esther Díez, ha explicat que “en aquests moments s’estan instal·lant encreuaments semafòrics per a garantir que els i les vianants puguen creuar de manera segura per tres punts de la ciutat i per a solucionar els problemes de visibilitat dels encreuaments, una actuació amb la qual es fomenta la seguretat viària i la mobilitat per a vianants”.

Díez ha indicat que “les instal·lacions semafòriques noves se situen en l’encreuament de l’avinguda d’Alacant amb Celia Lozano, en l’encreuament del carrer Poeta Miguel Hernández amb José Más Esteve i al carrer Professor Enrique Tierno Galván, enfront de les escoles infantils municipals’.

La regidora de Mobilitat Sostenible ha informat de què “es tracta de peticions realitzades pels veïnat d’aquests barris i les persones usuàries dels centres infantils; en concret, els dos primers semàfors corresponen a les actuacions seleccionades en els pressupostos participatius d’anys anteriors”.

L’encreuament de l’avinguda d’Alacant, que facilitarà el pas des de l’entorn de la Policia Local fins al col·legi Princesa d’Astúries, s’ha adjudicat per un import de 53.635 euros (IVA inclòs). Per part seua, l’encreuament de Poeta Miguel Hernández amb José Mas Esteve s’ha adjudicat per 25.542 euros (IVA inclòs). Aquesta instal·lació busca solucionar els accidents que s’han registrat per falta de visibilitat. En tots dos casos l’empresa adjudicatària és Murciana de Trànsit SA. Totes dues instal·lacions estaran operatives a finals de novembre.

Quant al semàfor del carrer Professor Enrique Tierno Galván, amb el qual es garanteix un pas segur a les persones usuàries de les escoles infantils municipals, no ha suposat cost per a l’Ajuntament, ja que s’ha posat en marxa amb material d’altres instal·lacions que s’han desmuntat.

Cinc semàfors més

Al mateix temps, des de la Regidoria de Mobilitat Sostenible i Trànsit s’està tramitant la instal·lació de cinc nous encreuaments semafòrics en Portes Encarnades, Carrús, el Pla i Altabix que iniciaran en breu el procés de contractació i entraran en funcionament en els pròxims mesos.