L’alcalde recolza les noves mesures restrictives del Consell per a Elx i apel·la a la capacitat de sacrifici de la ciutadania per a frenar els contagis

L’alcalde recolza les noves mesures restrictives del Consell per a Elx i apel·la a la capacitat de sacrifici de la ciutadania per a frenar els contagis

Carlos González demana a la Policia Local i Nacional un dispositiu extraordinari per a fer complir les normes, especialment davant el pont de Tots Sants


 

 

L’alcalde d’Elx, Carlos González, ha fet una valoració de les noves mesures restrictives anunciades pel president de la Generalitat, Ximo Puig, i de la consellera de Sanitat, Ana Barceló. Unes mesures que el regidor recolza de manera “inequívoca” com a única manera de frenar els contagis i doblegar la corba. I al costat d’això, Carlos González reclama un major esforç a la ciutadania per a complir amb les noves exigències de la greu situació sanitària.

Entre les mesures anunciades es troba el tancament perimetral de la Comunitat Valenciana durant set dies i mesures més restrictives quant a la reducció d’aforaments durant 14 dies.

L’alcalde ha explicat que ha assistit al Consell de Salut de l’Hospital General i posteriorment ha conversat amb la consellera de Sanitat.

“La conclusió del Consell de Salut celebrat hui és que la situació epidemiològica de la ciutat és realment preocupant. Les dades de contagis creixen de manera constant i les xifres són cada dia més elevades. En definitiva, els indicadors són tots negatius. L’evolució creixent i constant del número, tant de positius, com de persones hospitalitzades és altament preocupant. La conclusió és que si no frenem el creixement de la pandèmia hi ha un risc de col·lapse dels serveis sanitaris que hem d’impedir coste el que coste”.

“Si no frenem el creixement de la pandèmia, hi ha un risc de col·lapse dels serveis sanitaris que hem d’impedir coste el que coste”, assenyala l’alcalde

 

L’alcalde ha indicat que de la conversa amb la consellera trau les mateixes conclusions. “El virus es propaga de manera exponencial per la nostra ciutat, per això la consellera ens ha traslladat la necessitat imperiosa d’agreujar les mesures en vigor. Davant aquesta realitat és imprescindible el compliment estricte de les mesures anunciades en el dia de hui”.

Carlos González ha expressat el seu suport a les mesures anunciades aquesta nit des del Consell. “Vull posar de manifest el suport ferm i inequívoc a les decisions adoptades per la Conselleria i que afecten la nostra ciutat. Aquest missatge té encara més importància a les portes del pont de Tots Sants. Hem d’entendre que, encara que és pont, estem en una situació sanitària realment greu que ens exigeix extremar les cauteles”.

L’alcalde ha afegit que “hem d’entendre que Espanya està en situació d’estat d’alarma i que a Europa estem en una situació semblant. Totes les mesures que es posaran en marxa tenen com a única finalitat evitar i reduir el contacte social. Si reduïm el contacte social disminuirem la transmissió”.

“Davant aquesta situació – ha continuat- demanaré a la Policia Local i a la Policia Nacional un dispositiu extraordinari per a fer complir totes les normes. Per tant, els demanarem que vetlen pel compliment estricte de totes aquestes i que intensifiquen la seua activitat durant el pont de Tots Sants”.

“Però més enllà de tot això, la major responsabilitat recau sobre cadascun de nosaltres ja que és la nostra responsabilitat individual, les nostres decisions de mantindre la distància social, de portar correctament la màscara o d’estar o no en grups nombrosos. Tot això és el que provoca o no que hi haja contagis i tot depén de nosaltres. He de demanar encaridament que cada persona assumisca la seua responsabilitat i que complim tots amb les exigències de la situació sanitària que estem vivint. Apel·le la nostra capacitat d’esforçar-nos i a la nostra capacitat de sacrifici. Estic segur que si complim i fem el que se’ns recomana eixirem airosos d’aquesta situació i anirem gradualment recuperant la normalitat”.